Skip to content
Upcoming

Sneakerbaas x KangaROOS ‘Windmill’ pack

8 april 2019 14:29
Sneakerbaas x KangaROOS ‘Windmill’ pack

Sneakerbaas en KangaROOS zijn opnieuw een samenwerking aangegaan om unieke handgemaakte sneakers te ontwerpen. Hier is het ‘Windmill’ pack uit voortgekomen. Het pack bestaat uit twee colorways, namelijk ‘Turtle’ en ‘Dead Bird’. Een schildpad en een dode vogel, misschien vind je het rare namen voor een pack wat wordt vernoemd naar een windmolen. Als je het achterliggende verhaal van het Sneakerbaas x KangaROOS ‘Windmill’ pack leest, snap je deze namen helemaal!

Het verhaal

Elke dag voor zonsopkomst liep de molenaar naar zijn houtzagerij. Hier werkte hij altijd met veel trots en plezier. Na elke werkdag, in de avond, liep de molenaar langs een vijver waarin een schildpad leefde. Bij deze vijver stopte hij altijd even om met de schildpad te praten. Elke dag leek de molenaar trotser te worden dan de dag daarvoor. Tot dat hij op een dag met veel woede in zich naar huis liep zonder maar een woord te spreken met de schildpad.

Omdat de schildpad de volgende dag bezorgd was om zijn vriend, ging hij een kijkje nemen bij de zagerij. Hier zag hij de molenaar wanhopig in paniek omdat de molen werd belaagd door vele vogels. Uiteindelijk werd het de molenaar allemaal te veel waardoor hij besloot om scherpe messen op de wieken van de molen te plaatsen. Hij wilde alle vogels van kant maken zodat ze hem nooit meer zouden kunnen bedreigen. Zijn idee werkte! Steeds meer dode volgens vielen uit de lucht. Nu kon de molenaar met veel plezier en een gerust hart terugkeren naar zijn geliefde molen. Na iedere werkdag ging hij weer langs bij zijn vriend de schildpad om samen te praten en lachen.

De details

De twee colorways uit het ‘Windmill’ pack zijn gebaseerd op twee opvallende elementen uit het verhaal. Dit zijn de dode vogels en de schildpad. De twee colorways zijn erg verschillend van elkaar in kleurgebruik. Beide colorways worden hieronder apart van elkaar uitgelicht.

Sneakerbaas x KangaROOS Coil-R1 ‘Dead Bird’

Eerst treden we in detail bij de ‘Dead Bird’ colorway. De naam en het verhaal erachter zijn behoorlijk duister en dat komt goed tot zijn recht op de sneaker zelf. De kleuren die namelijk terugkomen op de upper zijn ‘Deadly Black’ en ‘Bloody Pink’, met een klein beetje oranje in de branding. De tongue en de toebox hebben de ‘Bloody Pink’ kleur gekregen, hier overheen zijn overlays geplaatst in het ‘Deadly Black’. Deze duistere upper is geplaatst op een witte midsole en een gum outsole.

Sneakerbaas x KangaROOS Coil-R1 ‘Dead Bird’

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Images by: Sneakerbaas

Sneakerbaas x KangaROOS Coil-R1 ‘Turtle’

De tweede colorway is ‘Turtle’. Deze colorway is gebaseerd op de band die de molenaar en de schildpad hebben opgebouwd. Dit is juist het mooie en vrolijke deel van het verhaal. Dit zie je ook goed terugkomen op de sneaker dankzij de lichte en felle kleuren die zijn gebruikt. Bij deze colorway bestaat de basis van de upper uit de kleur ‘Parchment Yellow’, dit is een heel lichte kleur geel. De overlays op deze colorway zijn gekleurd in het ‘Sapphire Green’. Het KangaROOS logo op de zijkanten van de sneakers bestaan echter uit twee andere kleuren, namelijk bordeaux rood en licht blauw. Het is opvallend dat de branding op de buitenste zijkant een blauwe kangoeroe is met daar omheen een bordeaux rode omlijning en dit op de binnenste zijkant juist is omgedraaid.

Sneakerbaas x KangaROOS Coil-R1 ‘Turtle’

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Images by: Sneakerbaas

Het ‘Windmill’ pack wordt op vrijdag 12 april gereleased. In de Fysieke store in Utrecht van Sneakerbaas al om 12:00 CET, online via sneakerbaas.nl vanaf 18:00 CET. Van beide colorways worden er slechts 200 paar uitgebracht dus wees er vrijdag 12 april snel bij!