Skip to content
Sneaker Shopping Guide

Sneaker Shopping City Guide: de 12 beste sneaker winkels in Rome

7 maart 2023 21:15
Sneaker Shopping City Guide: de 12 beste sneaker winkels in Rome

Voor een sneakerliefhebber is er niets beter tijdens een vakantie dan op shopping spree te gaan. Al struinend door de straten, op zoek naar die ene sneaker, een genot voor iedere sneaker enthousiast. Mocht je binnenkort in Rome zijn en je afvragen welke sneakerwinkels je het best kunt bezoeken, lees dan vooral door. In deze shopping guide vertellen we de hotspots in Rome.

1. Holypopstore

Als je in de buurt bent van de rivier de Tiber bij het Plaza del Popolo, loop dan zeker even binnen bij de Holypopstore. De shop staat vol met sneakers en streetwear items en vanaf het moment dat je de winkel binnenloopt, zul je verliefd worden op de collectie. Met gehypte releases, mooie New Balance sneakers en kleding items van Parra, je vind het allemaal bij Holypopstore.

Adres: Via del Vantaggio, 46, 00186 Roma RM, Italië
Openingstijden: Holypopstore is geopend op maandag t/m zondag van 11:00 tot 19:00 uur.
Instagram: @holypopstore

Sneakershop Holypopstore
Holypopstore

2. Suede

Vijf minuten van het Colosseum waar gladiatoren voor hun leven zouden vechten, ligt de winkel Suede, waar je kunt vechten voor je favoriete sneakers en kledingstukken. Suede is een prachtige winkel met een breed aanbod aan sneakers en streetwear merken als Stüssy, Nike en Carhartt WIP.

Adres: Via Cavour, 186, 00184 Roma RM, Italië
Openingstijden: Suede is open van maandag tot zondag van 11.30 tot 19.30 uur met een kleine siësta tussen 13.30 en 14.30 uur.
Instagram: @suede_store

Sneakershop suede
Suede

3. Retro Store Roma

Vlakbij de beroemde Villa Sciarra vind je deze kleine sneakershop, genaamd Retro store Roma. Wat deze winkel mist in omvang maakt hij goed in aanbod. Mocht je wat geld te besteden hebben en op zoek zijn naar die ene sneaker, is Retro Store Roma het perfecte adres voor jou. Voor de beste sneakers in de stad hoef je niet verder te kijken dan Retro Store Roma.

Adres: Viale Glorioso, 4, 00153 Roma RM, Italië
Openingstijden: Retro store is open van maandag tot zondag van 11:00 tot 19:30.
Instagram: @retrostore_roma

Retro store
Retro store

4. Foot Locker Rome

Foot Locker is overal ter wereld te vinden en de stad Rome is zeker geen uitzondering. Er zijn niet één, niet twee, maar vele flagship stores in de omgeving van Rome. Degene die je zeker moet bezoeken, is die bij het Vaticaan. Foot Locker ligt altijd vol met opvallende kleding items, sneakers en fantastische accessoires. Dus, mocht je in de buurt van het Vaticaan zijn, loop dan zeker binnen bij Foot Locker voor je heilige graal.

Adres: Via Ottaviano 1/3, Piazza del Risorgimento, 22/26, 00192 Roma RM, Italië
Openingstijden: Foot Locker Rome is geopend op maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur en op zondag zijn ze geopend van 10:30 tot 19:30 uur.
Instagram: @footlockeritaly

Footlocker rome
Foot Locker

5. Superstylin Roma

Op een kleine afstand van het Park dell’Appia Antica vind je Superstylin Roma. Deze klein maar fijne winkel heeft alles waar je op zoek naar bent. Van Nike sneakers tot aan de beste streetwear items, deze store is zeker het bezoeken waard.

Adres: Via Santa Maria Ausiliatrice, 130, 00181 Roma RM, Italië
Openingstijden: Superstylin Roma is geopend op maandag t/m zondag van 10:00 tot 20:00 uur met een kleine siësta tussen 13:30 en 15:30 uur.
Instagram: @superstylinstore

Sneakershop Suuperstylin
Superstylin

6. One Block Down

Een paar straten verder van Holypopstore vind je One Block Down. De manier waarop de winkel eruit ziet is alleen al een reden voor een bezoek. Dit gecombineerd met te gekke Dunks, New Balance, Air Max’s en veel te streetwear pieces, mag deze winkel niet ontbreken op je to-do lijstje.

Adres: Via Margutta, 119, 00187 Roma RM, Italië
Openingstijden: One Block Down is geopend op maandag t/m zondag van 11:00 20:00 uur.
Instagram: @oneblockdown

Oneblockdown
OneBlockDown

7. Airnes store Rome

Als je een basketbalfan bent, is deze sneakerwinkel een traktatie voor jou. Alles in deze winkel draait om basketbal en dat is te zien. Jordans, Dunks, Air Forces, kleding items en af en toe een basketbal, het ligt allemaal voor het grijpen in de Airnes Store in Rome. Zeker een bezoekje waard.

Adres: Via Giovanni Amendola, 15, 00184 Roma RM, Italië
Openingstijden: De winkel in Airnes is geopend van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 19.00 uur.
Instagram: @airness

Airness
Airnes

8. Urbanstar

Voor een mix tussen streetwear, sneakers en high-end items hoef je niet verder te kijken dan Urbanstar. Van prachtige stukken van Alexander Wang en Stone Island Shadow Project, tot streetwear must-haves van Stüssy, en natuurlijk prachtige sneakers van New Balance, Air Jordan en adidas. Deze sneakerwinkel is zonder twijfel een must om te bezoeken.

Adres: Via Enrico Fermi, 91/93, 00146 Roma RM, Italië
Openingstijden: Urbanstar is geopend van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 20:00 uur met een kleine siësta tussen 14:00 en 16:00 uur. Op zondag is de winkel gesloten.
Instagram: urbanstaroma

Sneakershop Urbanstar
Urbanstar

9. Big Soup

Als je op zoek bent naar de meest gehypte releases en je hebt het geld om uit te geven, dan is Big Soup de plek waar je moet zijn. Met merken als Supreme, Off-White en Stüssy is Big Soup een geliefde store bij sneakerliefhebbers zoals jij en ik.

Adres: Via di Ripetta, 141/a, Via di Ripetta, 143, 00186 Roma RM, Italië
Openingstijden: Big Soup is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 19.00 uur.
Instagram: bigsoup_rm

Big Soup
BigSoup

10. Space23

Soms is het uiterlijk van een sneakerwinkel al reden genoeg om hem te bekijken. Als de winkel dan ook nog leuke stukken heeft, is dat extra. Gelukkig voor ons combineert Space23 een geweldige winkel met een nog verbazingwekkendere line-up van sneakers en streetwear. Van de nieuwste Jordans en adidas sneakers tot leuke streetwear item, check in – check it out en cop some nice stuff.

Adres: Corso Vittorio Emanuele II, 156, 00186 Roma RM, Italië
Openingstijden: Space23 is geopend van maandag t/m zondag van 10:30 tot 19:30 uur.
Facebook: @Space23Roma

Space23
Space23 Facebook

11. Black Box

Black Box ligt op een klein stukje lopen van de beroemde Trevifonteinen en is zeker een sneakerwinkel die het bekijken waard is. Rekken vol sneakers en rekken met streetwear, vanaf het moment dat je de winkel binnenloopt zul je verliefd worden op alles wat Black Box te bieden heeft.

Adres: Via del Gambero, 7a, 00187 Roma RM, Italië
Openingstijden: Black Box is geopend op maandag t/m zondag van 10:30 tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur.
Instagram: @blackboxstore_com

Blackbox
Black Box

12. Sota Store

Kleding, sneakers en cultuur, dat is waar de Sota Store in Rome voor staat en dat maakt de store helemaal waar. Gevuld met high-end streetwear, sneakers en meer, als je wat geld wilt uitgeven kan Sota je daar zeker bij helpen. Dit alles met een winkelontwerp waar je u tegen zegt. Je kunt niet door de stad Rome slenteren op zoek naar sneakerwinkels, zonder de Sota Store te bezoeken.

Adres: Via della Frezza, 52, 00186 Roma RM, Italië
Openingstijden: Sota Store is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 19:00 uur. Op zondag zijn ze gesloten en op maandag zijn ze open van 15:00 tot 19:00.
Instagram: @sotastore_rome

sneakershop sota
Sota Store