Skip to content
Upcoming

Sneaker cleaning: lees hier de do’s and don’ts

6 augustus 2020 15:26
Sneaker cleaning: lees hier de do’s and don’ts

Je sneakers wil je natuurlijk zo lang mogelijk netjes houden. Ben je toch een keer op het punt, dat je moet gaan schoonmaken? Dan wil je de sneaker niet verpesten! Wij beantwoorden de meest gestelde vragen, over hoe je je sneakers kan schoonmaken, in dit blog!

Kunnen mijn sneakers in de wasmachine?

Sneakers van leer en suéde, kan je beter niet in de wasmachine gooien. De kans dat de schoen er dan erg beschadigt uit komt, is erg groot. Is de sneaker gemaakt van canvas of katoen, dan kan het minder kwaat. Maar, ook hiermee is er een kans op beschadigte sneakers. Het beste is om de sneakers met de hand te wassen. Wil je toch de washmachine gebruiken? Stop de sneakers dan in een oude kussensloop.

Veters en zool schoonmaken

Verwijder de veters uit de sneaker. De veters kunnen gewassen worden met zeep en water. Gebruik een borstel, om de vlekken er uit te schrobben. De zool van de sneaker is ook makkelijk schoon te maken met water, (een beetje) zeep en borsteltje. Gebruik hiervoor wel een zachte borstel en schrob niet te hard, dit kan namelijk het laagje op de zool beschadigen. Een handdoek met wat warm water, doet vaak ook al wonderen.

Sneakers van leer schoonmaken

Gebruik water en een zachte borstel om loszittend vuil weg te halen. Een nieuwe tandenborstel met zachte haren is hier perfect voor. Een beetje wasmiddel doet ook wonderen. Schrob niet te hard, leer is erg gevoelig voor krasjes. Haal het schuim weg met een handdoek.

Producten

Er bestaan genoeg producten waarmee je sneakers op de juiste manier kan reinigen. Bij DFNS en Crep maken ze producten om je sneaker te beschermen en schoon te maken. Ook zijn hier doekjes en borstels te krijgen, die zijn gemaakt je sneaker schoon te maken, zonder bang te hoeven zijn voor beschadiging.

Hulp inschakelen!

Durf je het niet aan je eigen sneakers schoon te maken? Schakel dan hulp in bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in sneaker reinigen. Hier weten ze precies hoe ze jou favoriete, kostbare sneakers moeten behandelen en geven de sneakers terug alsof ze nieuw zijn.

Lees meer blogs op onze website. Ook is hier de sneaker release kalender te vinden, waar alle aankomende releases te vinden zijn. Voor extra sneaker content, zijn wij te volgen op Instagram.