Skip to content
Upcoming

Slam Jam en New Balance 991 werken aan een heel speciaal project

4 mei 2021 16:07
Slam Jam en New Balance 991 werken aan een heel speciaal project

Slam Jam en New Balance zijn opnieuw samengekomen, dit keer voor een U.K made New Balance 991, trainingsbroek en aanvullend trainingsjack te releasen.

Slam Jam x New Balance 991

Het Italiaanse merk Slam Jam werkt aan een speciaal project met de New Balance 991. Deze nieuwste samenwerking maakt deel uit van de viering van het 20-jarig jubileum van de 991. Daarnaast weerspiegelt het Slam Jam’s concept van ‘(Un)corporate Uniforms’, waarbij de nadruk ligt op een praktische stijl en rustige colorway. Het beeldmateriaal van de campagne is gefotografeerd door de New Yorkse creative Katie Burnett. Op de foto’s zie je ook de beroemde winkel van New Balance in Shap, Engeland.

Slam Jam New Balance 991
Slam Jam store Shap NB
Voor de New Balance store in Shap, Engeland

Over Slam Jam

Slam Jam werd in 1989 opgericht door Luca Benini. Het merk is geboren om de underground scene te supporten, lang voordat de term streetwear zelfs maar bestond. Vanuit het hoofdkwartier in Ferrara kon Slam Jam zijn eigen unieke stijl ontwikkelen, waarbij kunst, muziek en clubbing als leidraad werden gebruikt om in contact te komen met likeminded groepen van over de hele wereld. Natuurlijk ook om de eerste Italiaanse importeur te worden van toen nog onbekende merken zoals Stüssy.

Slam Jam begon met een klein pakhuis in de landelijke buitenwijken van Ferrara. De afgelopen 32 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldwijd erkende brand die subculturen vertegenwoordigt. Vandaag maakt het gebruik van zijn kennis en ervaring binnen de gemeenschap om wereldwijd de stijl van subculturen te promoten. Slam Jam werkt ook nog samen met andere merken als een wereldwijde go-to-market en ze bieden van alles aan. Van het aansturen van branding en design tot betrokkenheid creëren bij de gemeenschap.

Je vraagt je nu vast af wat (Un)corporate Uniforms is

Dit is Slam Jam’s allereerste soloproject uit 2020. Het is een expressie van Slam Jam die is uitgewerkt in kleding. Daarnaast is het een doorlopend onderzoeksproject, met als doel het begrip ‘uniform’ te begrijpen en te helpen definiëren. De onderscheidende kleding die het merk maakt is bedoeld om gedragen te worden door leden van eenzelfde groep/subcultuur over de hele wereld. Met de kleding kunnen deze groepen zich verenigen en onderscheiden van anderen.

Ben je ook benieuwd naar informatie over New Balance? Klik dan op de onderstaande knop! Dit verwijst je door naar een blog over New Balance x Stone Island. Hierin zie je ook een stuk geschiedenis van New Balance. Scroll hier verder als je meer wil weten over de nieuwe Slam Jam samenwerking.

Eerdere samenwerking

Het is niet de eerste keer dat we een samenwerking tussen de twee zien verschijnen. In oktober 2019 verscheen er namelijk een zeer exclusieve samenwerking. Er werden toen 89 paar Slam Jam x New Balance 990v3 verkocht. Dit keer worden er meer paar verkocht, zodat er toch wat meer mensen zijn die de sneaker kunnen bemachtigen.

Slam Jam x New Balance 990v3
campagne foto 2019

Details van het nieuwe model

De Slam Jam x New Balance 991 sneakers bestaan uit een vrij rustige colorway. Het bovenwerk van het silhouet is gemaakt van nylon en gehard varkensleer suède in grijze en zwarte kleuren. Daarnaast zijn er reflecterende accenten op de neus en kraag te zien. Deze reflecterende accenten passen bij de afwerking van het metallic N-logo op de sneaker.

Slam Jam x New Balance 991

Elk paar wordt geleverd met drie verschillende veters, zodat je de look kunt aanpassen. Je kunt kiezen uit rode, grijze of zwarte veters en ze hebben allemaal het Slam Jam logo op de nestels (uiteinde van de veter). Op de reflecterende binnenzool kun je het logo van beide merken zien. Daarnaast zijn er rubberen details op de hiel en uiteinden te zien. Er is ook een tweekleurige, met ABZORB uitgeruste zool aanwezig op de kicks.

Slam Jam laces
Slam Jam x New Balance 991

Extra Slam Jam x New Balance details

Er komt ook nog een waterdichte anorak (trainginsjack) en een relaxed fit track pant uit. Bij het ontwerp is rekening gehouden met beweeglijkheid. Vandaar dat Slam Jam reflecterende accenten heeft toegevoegd aan de bio-bewegingspunten om dit zowel figuurlijk als fysiek te benadrukken. Check hieronder de sneak peeks!

Release details

De Slam Jam x New Balance 991 komt op 7 mei uit bij Slam Jam en in de New Balance winkel in Shap. Een wereldwijde lancering volgt op donderdag 13 mei 2021.

Slam Jam X New Balance M991SJM

M991SJM · Prijs vanaf €292,-

Naar alle aanbieders

Slam Jam X New Balance WMNS W991SJM

W991SJM · Prijs vanaf €140,-

Naar alle aanbieders

Slam Jam x New Balance 991 box
Slam Jam x New Balance 991 box
Alle images by Katie Burnett

Keep an eye op onze nieuwspagina voor eventuele updates en andere sneaker gerelateerde content. Download daarnaast onze Sneakerjagers app. Hiermee mis je nooit meer een nieuwe release of winactie!