Skip to content
Upcoming

Skateboarding: Nike SB Nyjah Free

4 maart 2018 13:42
Skateboarding: Nike SB Nyjah Free

23 jaar zijn en je eigen signature Nike Skateboarding schoen te krijgen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Na een traject van ruim twee jaar is de schoen van Nyjah Huston klaar. Zijn creatie, de Nike SB Nyjah Free, zal een opstap zijn naar nieuwe materialen op skateschoenen.

Nyjah begon als 5 jarige jongen met skateboarden, eenmaal op een plank was hij er niet meer vanaf te slaan. Geen enkele andere sport interesseerde hem meer, Nyjah heeft nog een keer inlineskaten geprobeerd maar die skates gingen direct weer uit. Zijn skateboard was zijn heiligdom. Nu, als 23 jarige, krijgt hij een signature Nike SB schoen. Hierdoor komt hij in een zeer bijzonder rijtje, met legendarische skateboarders als Eric Koston, Paul Rodriguez en Stefan Janoski.


Afbeelding: Nyjah Huston zijn Nike SB Nyjah Free

Zijn grootste zorg was dat de schoen duurzaam zou worden, iedere skateboarder weet hoe het is om een nieuwe schoen na een aantal dagen al helemaal kapot te hebben geskate. Tegen de tijd dat de schoen lekker zit is die meestal helemaal kapot. Daarom is de materiaal keuze gevallen op rubber. Nyjah was skeptisch over dit materiaal, zijn eerste idee was suède. Suède is een van de meest gebruikte materiaal op skateschoenen, met succes. Na het testen van rubber was Nyjah toch om, na twee dagen skaten zaten de schoenen als gegoten! De Free-zool zorgt voor een heerlijk comfort.

Nyjah is zeer betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe schoen. Zo vroeg hij continue aan de testpersonen hoe de schoenen zaten en of de schoenen wel echt lekker waren om mee te skaten. Hij wilde zeker weten dat zijn schoen een van de betere skateschoenen zou worden.

De eerste colorway van Nike SB Hyjah Free is nu verkrijgbaar!


Nike SB Hyjah Free ‘White’

Prijs: €95,-
Colorway: Summit White/Lemon Wash/Anthracite
Stylecode: AA4272-100
Storelist: Klik hier >>Image: Nike & Nyjah Huston