Skip to content
Upcoming

Skate icoon en oprichter HUF Keith Hufnagel overleden

25 september 2020 13:15
Skate icoon en oprichter HUF Keith Hufnagel overleden

“We are absolutely heartbroken to deliver the news today that HUF founder Keith Hufnagel has passed away”, meldt HUF op Instagram. Op 46 jarige leeftijd is Keith Hufnagel overleden en heeft de strijd tegen hersenkanker verloren. De oprichter van skateboard- en kledingmerk HUF heeft 2,5 jaar gevochten tegen zijn ziekte.

Skateboarder Keith Hufnagel zetten zijn skate- en kledingmerk, genaamd HUF Worldwide op. In 2002 opende hij de deuren van zijn eerste vestiging in San Francisco. “Keith was niet alleen de ‘Huf’nagel in HUF.” zegt zijn team via een Instagram post. “Hij was het hart en ziel van dit merk. Hij bouwde en bracht een gemeenschap van mensen samen zoals niemand anders dat kon.” Keith was een professionele skateboarder, merkoprichter, sneaker- en kledingontwerper, creatief directeur en industrieleider. “He showed us how to do it and how to do it right”, gaat het merk verder onder de post, waarin ze over zijn overlijden vertellen en hem bedanken. “Keith’s legacy will continue to live on at HUF. Today, tomorrow and forever. Rest in peace, Keith”, sluit het bericht af.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Keith Hufnagel
Instagram post: HUFworldwide

Van niet begrepen, naar skate icoon

Het skate-icoon groeide op skatend door de straten van New York. Skateboarden werd hier in zijn tijd niet geaccepteerd. Het was een cultuur die niet begrepen werd. In 1992 verhuisde Keith naar San Francisco, waar hij zijn passie voor skateboarden doorzette. Al snel werd hij professioneel skater en kreeg hij de kans om de wereld over te gaan samen met zijn skateboard. In 2002 opende hij de deuren van zijn eerste winkel en noemde het HUF. Zijn doel met deze, toen nog erg kleine winkel, was om de meest gerespecteerde merken (die de skateboard- streetwear en sneaker gemeenschappen te bieden hadden) onder één dak samen te brengen. Zijn merk HUF is nu een grootheid in de skatewereld en is in elke skatewinkel te vinden.

Keith Hufnagel was een van de meest invloedrijke skateboarders ooit. Zijn dood komt hard aan. Foto’s van de skater worden massaal gedeeld en geplaatst door skaters en skateboardmerken over de hele wereld. Zijn respect en liefde voor de mensen om hem heen wordt overal benadrukt. HUF Woldwide: “Maar boven alles, Keith hield van en steunde de mensen om zich heen. Hij zou alles doen voor zijn vrienden, familie en kinderen. Hij wilde graag anderen zien slagen en we hielden allemaal van hem”. Rest in piece Keith!