Skip to content
Upcoming

Size? Exclusive: adidas Originals Kegler Super

1 maart 2019 13:27
Size? Exclusive: adidas Originals Kegler Super

Size? heeft al een keer eerder een samenwerking gehad met adidas Originals. Deze samenwerking had de adidas Original Kegler Super ‘Running Spike’ tot gevolg. Nu was het tijd om deze sneaker in een nieuwe colorway uit te brengen. Vanaf vandaag , 1 maart 2019, zijn deze sneakers verkrijgbaar.

De eerste release van de Kegler Super was in het jaar 1979. Ontworpen voor de Duitse Bowling sport “Kegeln”. De zool van deze sneaker bestond uit het toen populaire peg-systeem. Dit systeem bestond uit drie staven die door de midsole staken. Deze staven zorgden voor de juiste schok absorptie tijdens het lopen. Hierdoor werd er zo veel mogelijk stabiliteit, support en comfort geboden. Doordat mensen deze staven konden verwisselen of zelfs verwijderen, kon de juiste demping gecreëerd worden. Ondanks dat dit peg-systeem een vernieuwende technologie was, wordt dit tegenwoordig niet meer gebruikt. De rondjes die tegenwoordig nog op de zijkant van de midsole te zien zijn, zijn dus niet meer functioneel.

De details

De nieuwe colorway van de adidas Originals Kegler Super bestaat voornamelijk uit rode en gele kleuren. Deze kleuren zijn vooral terug te vinden op de upper. Deze is gemaakt van rood suède met daaroverheen de bekende drie strepen van glad leer in een gele kleur. Ook is deze gele kleur terug te vinden achterop de hiel. De upper is geplaatst op een witte midsole met daarop de rondjes die terug verwijzen naar het gebruik van het peg-systeem. Twee van deze rondjes hebben dezelfde kleur rood en geel gekregen als de kleuren van de upper, de derde is simpel wit. Ook is hierop het adidas Originals logo te vinden, net zoals op de hiel en de tong. Door de combinatie van de rode en gele kleur, valt die sneaker direct op.

De adidas Original Kegler Super ‘red/yellow’ is vanaf vandaag, 1 maart 2019, exclusief verkrijgbaar bij Size? voor een prijs van €105,-.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Images by: Size?