Skip to content
Staff Picks

Shop de Vegan & Eco-Friendly collectie nu bij Asphaltgold

12 januari 2022 21:00
Shop de Vegan & Eco-Friendly collectie nu bij Asphaltgold

Asphaltgold zet zich in voor duurzaamheid en heeft een Vegan & Eco-Friendly collectie. Deze collectie bestaat uit verschillende sneakers die leather-free zijn of gemaakt zijn met vegan leer. Wij hebben onze favorieten van de website afgeplukt en op een rijtje gezet.

1. Converse Run Star Hike Hi

Converse Run Star Hike
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

We starten onze favoriete picks meteen met een opvallend paartje. De Converse Run Star Hi heeft een witte upper gemaakt van canvas. Naast het hebben van een gewaagde look, is de sneaker ook volledig leather-free. De schoen komt met verhoogde middenzolen en de spikes op de buitenzolen geven het silhouet meer vorm.

2. Reebok x ASAP Nast Zig Kinecta II Edge

Reebok x ASAP Nast
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

Samen met rapper ASAP Nast kwam Reebok met een nieuwe Zig Kinecta. De schoen kleurt zwart met rode en gele accenten. De gespikkelde middenzolen geven het paar een speelse twist. Ook dit paartje is leather-free en heeft het Reebok logo op het middenpaneel en middenzool gestikt.

3. Nike Blazer Mid ’77 LX NN ‘Toasty’

Nike Blazer
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

Vervolgens hebben wij de Nike Blazer Mid ‘Toasty’. De sneaker is opgebouwd uit gerecyclede materialen en is gekleed in beige en bruine tinten. Het bovenwerk bestaat uit lappen stof en de Swoosh en hiel zijn in het blauw gezet. Ook is het paar onderdeel van de Move To Zero campagne van Nike. Zo is op de tong het bekende Pinwheel embleem gestikt.

4. adidas Continental 80 Stripes

adidas continetal 80 stripes
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

De adidas Continental 80 Stripes heeft een minimalistisch design en kan bij iedere outfit gedragen worden. Ook is de sneaker Vegan-approved. De schoen kleurt volledig wit en heeft vergeelde accenten gekregen. De drie strepen op het middenpaneel kleuren beige en op de hiel is het Vegan embleem van adidas gedrukt.

5. Saloman XT-4 Advanced

Saloman
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

De Saloman XT-4 Advanced heeft een futuristisch design en is leather-free. De schoen heeft een zwart met blauwe bovenwerk. Hierop is een grafisch patroontje te zien. De schoen komt met een speciaal vetersysteem en op het middenpaneel staat ‘Saloman’ gestikt.

6. adidas x Sean Wotherspoon x Disney Superturf Adventure ‘Jiminy Cricket’

adidas x sean wotherspoon x disney superturf adventure
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

Samen met Sean Wotherspoon en Disney kwam adidas met de Superturf Adventure ‘Jiminy Cricket’. Het paar is geïnspireerd op Jiminy Cricket, een krekel uit de Disney film Pinoccio. Zo combineert de schoen de kleuren geel, paars, groen en blauw. De zolen hebben een opvallend design en geven het silhouet meer vorm.

7. Veja Urca CWL

Veja
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

Uiteraard mag ook Veja niet in onze favoriete picks missen. Veja is het allereerste duurzame sneakermerk in de wereld. De sneakers zijn opgebouwd uit hoogwaardige gerecyclede materialen, organische katoen en sustainable-sourced leer. Dit paartje heeft een witte upper en heeft het V merk op het middenpaneel gestikt.

8. Nike Space Hippie 01

Nike space hippie
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

De Nike Space Hippie heeft een gespikkelde middenzool en is verwerkt met Nike Grind. Dit is een materiaal soort van Nike waarbij overgebleven materialen van de werkvloer gebruikt worden. De upper kleurt zwart en de Swoosh op het middenpaneel is door middel van een stippenpatroon zichtbaar. De schoen komt met een treklus op de hiel en tong en de stekels bij de zolen maken het paar opvallend.

9. Puma Suede Mayu Slip-On ‘Teddy’

Puma Suede Mayu Slip-On
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

Om je voeten lekker warm te houden deze winter, hebben wij ook de Puma Suede Mayu Slip-On. Het silhouet heeft een ‘Teddy’ make-over gekregen. Zo heeft het paar een wollen upper en kleurt deze volledig wit. De sneaker is helemaal leer vrij en is in één beweging makkelijk aan te trekken.

10. Converse Chuck Taylor All Star ’70 Utility Hi

Converse
Asphaltgold Vegan Eco-Friendly

Onze laatste favoriete pick uit de Vegan & Eco-Friendly collectie van Asphaltgold, is de Converse Chuck Taylor All Star ’70 Utility Hi. Ook dit paar is leahter-free en heeft een wit kleurenschema. De upper is gemaakt van canvas en op de overlay op het middenpaneel maakt het paar helemaal compleet. Verder draagt het model een golvende overlay boven de middenzolen.

Dit waren een paar van onze favoriete picks uit de Vegan & Eco-Friendly collectie van Asphaltgold. Natuurlijk kun je op de website nog een hoop andere duurzame paartjes scoren. Wil je liever zelf door de collecie van Asphaltgold scrollen? Klik dan op de knop hieronder!