Skip to content
Staff Picks

Shoes and the city πŸŒ‡ Een rondje Utrecht met de Nike Air Force 1 Shadow sneaker

5 juli 2021 09:57
Shoes and the city πŸŒ‡ Een rondje Utrecht met de Nike Air Force 1 Shadow sneaker

Sneakerjagers Presents: Shoes And The City! Wij hebben een nieuwe serie voor jullie waarbij we ons kleine landje, waarin Sneakerjagers opgericht is, in de spotlight zetten! Vier weken lang bezoeken we de leukste steden van Nederland, en kijken welke schoen nou precies daar gedragen worden. Toepasselijk hebben we deze naam gegeven aan ons passion-project : Shoes And The City! Dit keer: De Air Force 1 Shadow sneaker in onze mooie Utrecht.

De Sneakerjagers Homebase

Ons hoofdkantoor van Sneakerjagers ligt in het hart van de binnenstad van Utrecht. Echter zijn we, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in hartje Utrecht, omgeven door groen gras en ruimte. We zitten namelijk niet in zomaar een gebouw, maar een gevangenis! Onze crime: te goede deals vinden.

Stadsdorp Wolvenburg – Een lokaal initiatief voor de herbestemming van  gevangenis Wolvenplein
Wolfenburg Utrecht. Foto:Biedboek

Naast ons kantoor zijn er nog veel meer andere (creatieve) bedrijven die een chille vibe creΓ«ren in deze speciale setting. Terwijl we de gevangenis uitlopen, de stad in, starten we onze tour door Utrecht. Veel van onze kennen de stad Utrecht wel een beetje, en weten ons te verplaatsen door de stad (of kroegen en shops). Maar weten jullie ook de geschiedenis van de grootste monumenten, en waarom komen er nou altijd weer toeristen naar dit grachtendorpje? Lees verder, en loop met ons mee door Utrecht!

Maar voordat we vertrekken, moeten we dit natuurlijk wel doen met een van de meest gedragen paartjes van Utrecht: De Nike Air Force 1 Shadow.

How to : Utrechts sneakermeisje

Dutch Utrechts Nederlands meisje starters pack
Jas: & Other Stories.
Schoenen: Nike Air Force 1 Shadow White.
Vind je perfecte Flared Pants, hier.
Vind je perfecte Haarklem, hier.

Maar ho wacht even. Voordat we de stad gaan verkennen, moeten we natuurlijk wel eerst ervoor zorgen dat we gepast gekleed zijn. En dat doe je met de Nike Air Force 1 Shadow sneakers! Dit zijn mijn favorieten (die ik zelf ook heb, dus misschien ben ik biased):

Air Force 1 Shadow sneaker

De Nike Air Force 1 Shadow sneakers zijn een update van de klassieker die voor het eerst op de markt kwam als basketbalschoen. De naam komt vanuit de meerdere lagen die zijn toegevoegd, en dus een schaduw hebben. Deze elementen omvatten de branding, de swoosh en de vetergaatjes. Daarnaast wordt de tussenzool grover, wat het design een edgy look geeft.

Nike Air Force 1 Shadow sneaker ‘Pastel’ | CU8591-104

Nike Air Force 1 Shadow 'Pastel'

CU8591-104 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Air Force 1 Shadow sneaker ‘Cashmere’ | CI0919-700

Nike Air Force 1 Shadow 'Cashmere'

CI0919-700 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Nike Air Force 1 Shadow sneaker ‘Coconut Milk’ | CU8591-102

Nike Air Force 1 Shadow 'Coconut Milk'

CU8591-102 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Walk and Visit

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Onze goede oude dom

Hoog boven de binnenstad van Utrecht loert de oude Domtoren. Het massieve bouwwerk is tussen 1320 en 1382 gebouwd en is net iets hoger dan 112 meter. De toren is van de St. Martins Cathedral gescheiden in 1674 door een grote storm. De kerk die we vaak maar uit eenvoudigheid de Domkerk noemen, heeft eigenlijk de naam St. Martins Cathedral. Het gebouw telt als een van de belangrijkste kerken van Nederland.

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Ondanks dat de Domtoren zo oud is, is het alsnog de grootste kerktoren van Nederland, en het uitzicht boven biedt dan ook een fantastisch panorama uitzicht over de binnenstad en het Domplein. Wees wel gewaarschuwd: 465 treden wachten op je. Maar op een paar goede sneakers ben je zo boven!

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Insider fact: De lokale Architekten houden zich aan een oude regel, dat geen bouwwerk meer gebouwd mag worden, dat hoger dan de Domtoren is.

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

De Oudegracht

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

De oudegracht liep oorspronkelijk als kanaal om het stadscentrum heen. De gracht begint in het zuid-oosten van de stad, en volgt voor een deel de oorspronkelijke route van een stukje Rijn. Het noordelijke deel werd echter al rond 1000n. Chr. gebouwd en verbind de Rijn met het prachtige stukje water, de Vecht.

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Toen het kanaalsysteem eindelijk af was in 1275 werd de regio bestormd door handelaren die maar al te graag van de ideale lichting gebruik maakten. Tegenwoordig gebruiken we de oudegracht zelfs nog meer, maar ik vraag me af of men vroeger wist dat dat zou zijn door duizenden studenten die even een drankje willen doen πŸ˜‰

Utrecht Sneakerjagers Merchandise trui

Groene oases in Utrecht

Zoek je een klein stukje groen? Naast het welbekende Griftpark en Wilhelmina Park, is er ook de botanische tuin van de Universiteit Utrecht! Hier kan je relaxen en chillen, of je volgende photoshoot schieten.

Psst: Vind je onze grijze Sneakerjagers trui ook zo vet? Nou dan heb ik goed nieuws! Want ook jij kan hem nu bestellen. Meer lees je over onze nieuwe Sneakerjagers merch launch, hier.

Nike Air Force 1 Shadow Sneaker
Nike Air Force 1 Shadow Sneaker

Eindelijk weer een museumpje pakken?

Niet alleen voor de horeca geld: we mogen weer! Maar ook de culturele sector kan weer los gaan. Bij musea denk je misschien al snel aan Amsterdam, maar ook Utrecht kan er wat van. Zo hebben we niet alleen het spoorwegmuseum en het speelklokmuseum, maar ook een prachtig museum genaamd het Centraalmuseum.

Het museum zit midden tussen de resten voor een voormalig klooster, en de oude Artillerieplaatsen van de stad. Een grote verzameling geschiedenis, verstopt tussen nog meer geschiedenis! De meeste van de werken die getoond worden in het Centraal museum zijn in de loop van de laatste jaarhonderden door Utrechtenaren gemaakt.

Maar de eigenlijke reden waarom je naar het Centraal museum moet komen? Voor ons! Tot 15 augustus kan je namelijk de waanzinnige uitstelling ‘Voices of Fashion’ komen bezichtigen! En niemand minder dan wij bij Sneakerjagers, hebben er een (groot) steentje aan bijgedragen.

Hier, lees je alles over de tentoonstelling.

centraal museum voices of fashion tentoonstelling Sneakerjagers
Sneakerjagers

Hopelijk houden jullie net zo veel als Utrecht als wij doen! We zien ons weer de volgende keer, in een andere stad. Tot dan πŸ™‚

Houd jij trouwens ook zo van onze blogs? Dagelijks komen er meerdere nieuwe bij, die hier te vinden zien. Ook kan je onze blogs makkelijk lezen op onze Sneakerjagers app. De app geeft je ook notifications bij elke restock, early drop, en release. Dus download hem snel hier!