Skip to content
Upcoming

Het verhaal achter het design: SW Air Max 97/1

22 maart 2018 12:01
Het verhaal achter het design: SW Air Max 97/1

Inmiddels weet bijna iedereen al dat de Sean Wotherspoon x Nike Air Max 97/1 zal releasen op 24 maart. En dat dit ontwerp is gekozen als winnaar van de Air Max Vote Forward ontwerpwedstrijd van vorig jaar.

Sean Wotherspoon besloot om een ​​Air Max 97-bovenwerk te combineren met een Air Max 1-buitenzool en tussenzool, met als resultaat en gewaagde look in een regenboog-achtige colorway. Wat de sneaker echt onderscheidt is dat die voor het grootste deel bestaat uit corduroy. Omdat het zo’n opvallende sneaker is, zal die redelijk exclusief zijn. En als het gaat om het aantal mensen die ze willen, zal niet iedereen ze kunnen kopen. Dit komt omdat de verkopen alleen worden gedaan met behulp van raffles. Dit is een woord dat in de sneakerwereld vaak wordt gebruikt en dat staat voor loting. Raffles worden gebruikt als er, in verhouding, weinig paren van beschikbaar zullen zijn.

Dus met de release die binnenkort zal plaatsvinden, is dit hybride silhouet een van de meest hyped Air Max-modellen van 2018 (tot nu toe). Nike heeft daarom informatie naar buiten laten komen over hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

Vintage als inspiratie

Sean Wotherspoon onthulde dat zijn Air Max 97/1 is geïnspireerd op vintage Nike-hoeden, -schoenen en -windbreakers uit de jaren ’80 en ’90. Het smileygezicht op de inlegzolen van de schoen is afkomstig van een vintage “Have a Nike Day” -shirt. Over dat detail gesproken, zei Sean: “Als je je schoenen aandoet, is het eerste dat je wil zien een gezicht dat terug lacht, toch?”

Hulp van vrienden

Toen hij voor het eerst vertelde over zijn inzending voor de wedstrijd, zei Wotherspoon dat hij een brainstorm organiseerde met goede vrienden onder het genot van een pizza. “Ik wilde zoveel mogelijk meningen,” zegt Wotherspoon. “Ik heb geprobeerd mensen bij elkaar te brengen die verschillende soorten stijlen vertegenwoordigen.” Een vriend schetste alle ideeën die tijdens deze brainstormsessie naar boven kwamen.

Nostalgie

“Toen we deze schoenen ontwierpen, probeerde ik mijn nostalgische herinneringen op te nemen in de ideeën en daar iets nieuws van te maken”, zegt Wotherspoon. “Dat is mijn ding. Het is een organisch gevoel, en zoals je kunt zien in de schoen die we hebben gemaakt, is het behoorlijk speciaal. ” Een persoonlijk detail aan de schoen is de toevoeging van het borduurwerk “VA -> LA” op de hiel. Dat dient als een ode aan zijn roots in Richmond, Virginia en het moment dat hij verhuisde naar Los Angeles, Californië. Dit detail is ook goed terug te zien in de video van het youtubekanaal van Nike.

Wil jij een kans wagen voor een paar Air Max 97/1? Bekijk dan hier een overzicht van alle online raffles. Ook bij Solemart Amsterdam op 24 maart zal er een live raffle zijn, voor meer informatie daarover klik hier. Veel succes, hopelijk lukt het jou om een paartje te bemachtigen!