Skip to content
Sustainability

Samuel de Goede, design director bij BYBORRE is te gast in Sneakerjagers Pure

5 maart 2021 10:35
Samuel de Goede, design director bij BYBORRE is te gast in Sneakerjagers Pure

In de vijfde aflevering van ‘Sneakerjagers Pure’, de podcast over duurzaamheid in de sneakerwereld, zijn we op bezoek bij Jelske Peterson en Jarah Stoop in Amsterdam, eigenaren van een kleine schoenenfabriek en oprichters van het label PetersonStoop.

Tweede gast aan tafel in deze aflevering is Samuel de Goede, design director bij BYBORRE. In gesprek met de nieuwe generatie duurzame mode-innovators. 

Samuel de Goede

Hij heeft in Berlijn en Parijs gewerkt bij vooruitstrevende merken zoals BLESS en Bernard Willhelm en Levi’s XX. In zijn laatste baan was hij werkzaam als curator bij Gallery 33 en werkte hij als freelancer bij Wetransfer.

Samuel de Goede
Samuel de Goede


BYBORRE is een creatief atelier en een adviesbureau voor het ontwerpen, experimenteren en innoveren om breisels van de hoogste kwaliteit te maken. 

In de textielinnovatie studio van BYBORRE wordt textiel geproduceerd op een manier, om de textiel industrie -zoals we die nu kennen- drastisch te veranderen. In deze aflevering van Sneakerjagers Pure spreekt de Goede onder meer over het ontwerpen en produceren van de duurzame BYBORRE kleidinglijn. Naast hun eigen kledinglijn, produceren zij breisels voor andere merken.

Verder nodigen zij toonaangevende merken uit om samen naar hun productieproces te kijken. Dit zijn merken in streetwear, sport, interieur en automotive, zoals: adidas, BMW, Rapha, Gore-Tex en velen meer. 

BYBORRE vraagt deze merken om deel uit te maken van iets groters. Samen met deze merken verkennen ze de kracht van op maat gemaakte en bewust geproduceerde textielcreaties. Dit doen zij via het online platform BYBORRE Create ™. 

Zij digitaliseren de volledige toeleveringsketen van textiel; van het ontwerp tot aan de productie. Zo kunnen de makers hun eigen breisels ontwerpen en construeren. Hierdoor wordt textiel een fundamenteel onderdeel van het ontwerpproces. 

In deze nieuwe Sneakerjagers Pure Podcast hoor je het complete verhaal van Samuel. Kijk dus snel op ons Youtube kanaal of luister deze aflevering op Spotify.