Skip to content
Brand

Saint Patrick’s Day sneakers bij StockX

13 maart 2023 16:10
Saint Patrick’s Day sneakers bij StockX

Op 17 maart 2023 is het Saint Patrick’s Day in Ierland. Tijdens deze feestdag wordt Saint Patrick herdacht, een patron die in het verre verleden het Christendom naar Ierland bracht. Saint Patrick’s Day wordt wereldwijd groots gevierd. Hier vind je onze top picks Saint Patrick’s Day sneakers bij StockX.

Nike SB Dunk Low Pro St. Patrick’s Day (2022)

Nike SB Dunk Low Pro
St. Patrick's Day (2022)

De Nike SB Dunk Low Pro St. Patrick’s Day werd in 2022 gereleased. De sneaker komt in een groene colorway. De kleur groen staat centraal voor Saint Patrick’s Day, evenals het klavertjevier dat op de hiel gezet is. Gouden details op het middenpaneel en hiel maken de sneaker compleet.

Nike Air Force 1 Low St. Patrick’s Day (2006)

Nike Air Force 1 Low St. Patrick's Day (2006)

In 2006 vierde Nike Saint Patrick’s Day met een unieke Air Force 1 Low. De sneaker komt in de kleuren van de feestdag en heeft een glimmende finish. Op de hak is de welbekende hoed van Saint Patrick gezet. Ook het klaverdrie maakt zijn vertoning op de sneaker en is op de hoed gezet.

adidas Handball SPZL St. Patricks Day ‘Green’ (2019)

adidas Handball Spezial St. Patricks Day

De adidas Handball SPZL St. Patricks Day in de colorway ‘Green’ werd in 2019 gereleased. De sneaker heeft een suède upper en combineert de kleuren groen en oranje. Een opvallend detail op de adidas Handball SPZL is het klavertjevier dat in het goud is gezet op het middenpaneel.

Nike Air Max 90 St Patrick’s Day (2021)

Nike Air Max 90 St Patrick's Day (2021)

In 2021 kwam Nike met een St. Patrick-inspired Air Max 90. De sneaker heeft een sportief silhouet en combineert verschillende groentinten. De overlay die over het gehele model loopt heeft een klavertjevier patroon gekregen. Op de tong, hiel en op het middenpaneel zijn Nike brandings geplaatst.

Nike Air Force 1 Low St Patrick’s Day ‘Shamrock’ (2021)

Nike Air Force 1 'St. Patrick’s Day'

In datzelfde jaar verscheen ook de Nike Air Force 1 Low St. Patrick’s Day ‘Shamrock’. Evenals de Air Max 90 kwam ook dit model met klavertjeviers in het leer. De naam ‘Shamrock’ hint dan ook naar het klavertjevier dat centraal staat tijdens de Ierse feestdag. Officieel heeft de shamrock drie bladeren maar ook het klavertjevier wordt veel gebruikt tijdens St. Patrick’s Day.

Concepts x Converse Weapon ‘St. Patrick’s Day’ (2015)

 Concepts x Converse CONS Weapon "St. Patrick’s Day"

In 2015 kwamen Concepts en Converse samen en brachten de Weapon ‘St. Patrick’s Day’ uit. Over het gehele silhouet zijn de brandings van beide merken te vinden. Op het middenpaneel verschijnt het welbekende sterretje van Converse. Op de hiel is het Concepts logo geplaatst met een shamrock in het logo verwerkt.

Nike Air Stab ‘St Patrick’s’ (W) (2008)

Nike Air Stab St Patrick's (W)

In 2008 kwam Nike met een WMNS-exclusive tijdens Saint Patrick’s Day. De Nike Air Stab is misschien niet het meest bekende silhouet van Nike, maar gaat al een tijdje mee. Het silhouet werd in 1988 gereleased en heeft een futuristische look. De ‘Saint Patrick’s’ colorway combineert de kleuren wit, groen en goud. Op het middenpaneel verschijnt de shamrock.

adidas Dublin St. Patrick’s Day ‘Green’ (2018)

adidas Dublin St. Patrick’s Day Green

De adidas Dublin St. Patrick’s Day in de colorway ‘Green’ werd in 2018 exclusief bij Size? gereleased. De keuze voor het Dublin silhouet van adidas is niet zonder reden, zo wordt de feestdag voornamelijk in Ierse hoofdstad groots gevierd. Ondanks dat de sneaker ter ere van Saint Patrick’s Day ontworpen is, heeft het model een redelijk basic design. Op de binnenzool verschijnt de klaverdrie.

adidas D Rose 1.5 ‘St. Patrick’s Day’ (2022)

adidas D Rose 1.5 St. Patrick's Day (2022)

De adidas D Rose ‘St. Patrick’s Day’ heeft een moderne uitstraling. Het bovenwerk is van mesh en de suède overlays geven het model stevigheid. De sneaker, in samenwerking met basketballer Derrick Rose, brengt ode aan de Ierse feestdag en kwam met een bijbehorend tenue. De sneaker is nu verkrijgbaar bij StockX.

Saucony Shadow 6000 ‘Shamrock’ (2022)

Saucony Shadow 6000 Shamrock

We sluiten onze top picks af met de Saucony Shadow 6000 ‘Shamrock’ uit 2022. De sneaker heeft een klassiek silhouet en combineert verschillende materialen. Op de tong is de shamrock geplaatst. Ook op de hiel verschijnt de klaverdrie. De oranje details op de hiel en middenpaneel contrasteren mooi met het witte bovenwerk.

Dit zijn een aantal Saint Patrick’s Day sneakers die momenteel te verkrijgen zijn bij StockX. Mocht je nog op zoek zijn naar een uniek paartje voor op de feestdag op 17 maart, neem dan een kijkje naar het aanbod aan Saint Patrick’s Day sneakers via de knop hieronder.