Skip to content
Upcoming

Sacai x Nike droppen deze week twee Vaporwaffle colorways

14 december 2020 19:29
Sacai x Nike droppen deze week twee Vaporwaffle colorways

Al bijna een jaar lang gaan er geruchten en foto’s rond van de Sacai x Nike Vaporwaffle in een ‘Tour Yellow’ en ‘Villain Red’ colorway. Nu staan de colorways dan eindelijk op het punt om gedropt te worden. Eerder dit jaar in november zagen we ook al twee andere eenvoudigere colorways verschijnen op het model.

In mei 2019 zagen we de Sacai x Nike samenwerking voor het eerst verschijnen. Al gauw werd de collab gezien als één van de grotere samenwerkingen van 2019. Als eerste sneaker verscheen de LD Waffle. Het bijzondere aan deze sneaker was dat het een combinatie was van twee verschillende iconische Nike modellen, namelijk de Nike LDV en de Nike Waffle Racer. Niet veel later zagen we ook het Blazer Mid model verschijnen in enkele colorways. Wat de collab sterk kenmerkte, was de dubbele detaillering zoals dubbele veters, tong en zool. Op beide modellen verschenen meerdere colorways en nu is het de beurt aan de Sacai x Nike Vaporwaffle om zichzelf te bewijzen.

Sacai x Nike Vaporwaffle ‘Tour Yellow’/’Villain Red’

Zoals we al zeiden verschenen er zo’n anderhalve maand geleden ook al twee andere colorways op het Vaporwaffle model. Echter zijn deze aankomende colorways iets opvallender en kleurrijker. Het Vaporwaffle model is ook een combinatie van twee innovatieve en klassieke Nike modellen. De Vaporfly en de Pegasus uit 1983 vormen samen de futuristische samenwerking.

Als we ons focussen op het bovenwerk zien we een upper die is opgemaakt uit verschillende materialen zoals mesh, suède en leer. Ook is er voor dit model weer gebruikt gemaakt van de kenmerkende dubbele detaillering. Zo zien we veters, Swooshes, zolen en de tong in dubbele aantallen verschijnen. Het stevige maar comfortabele bovenwerk en de klassieke oversized zool zorgen voor een aangename pasvorm en een vertrouwd gevoel. Op de sneaker bevindt zich, los van de Swooshes, verder weinig opvallende branding. Alleen op de dubbele tong en achterop de hiel is bescheiden branding te vinden.

Wij zijn van mening dat dit een sneaker is die heerlijk te combineren is met verschillende meerkleurige winteroutfits. Aankomende donderdag op 17 december 2020 om 9 uur ’s ochtends zullen de ‘Tour Yellow’ en de ‘Villain Red’ colorways droppen via Nike.com voor een nieuwprijs van €180,-. Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van beide colorways. Wil jij meer te weten komen over deze release en wil jij geen enkele populaire sneakerrelease meer missen? Check dan dagelijks onze releasekalender om up-to-date te blijven van alle aankomende releases.


Sacai X Nike VaporWaffle 'Tour Yellow'

CV1363-700 · Prijs vanaf €196,-

Naar alle aanbieders
Sacai x Nike Vaporwaffle
Sacai x Nike Vaporwaffle

Sacai X Nike VaporWaffle 'Villain Red'

DD3035-200 · Prijs vanaf €179,-

Naar alle aanbieders
Sacai x Nike Vaporwaffle
Sacai x Nike Vaporwaffle

Images by: Nike