Skip to content
Upcoming

De nieuwe Sacai x Nike VaporWaffle ‘Tan’ en ‘Dark Iris’ zijn een sicke combinatie van stijl en comfort 🔥

4 maart 2021 15:34
De nieuwe Sacai x Nike VaporWaffle ‘Tan’ en ‘Dark Iris’ zijn een sicke combinatie van stijl en comfort 🔥

Op donderdag 25 maart is het zover: de release van de Sacai x Nike VaporWaffle tan en dark iris zijn een feit. De twee bedrijven hebben met hun samenwerking voor de zoveelste keer een heel tof silhouet gecreëerd, in meerdere colorways.

Het ontstaan van de VaporWaffle

De VaporWaffle is een combinatie van de 1983 Nike Air Zoom Pegasus en de Nike Vaporfly. De Nike Pegasus werd in 1983 gezien als de perfecte hardloopschoen. In de zool zat namelijk een Air Unit om de beweging en snelheid van een vlieg na te maken. De Nike Vaporfly is een veel nieuwere schoen uit 2017. Door de geavanceerde technologie die in de Vaporfly zit heeft de sneaker een claim ontvangen van de World Athletics. Atleten die dit silhouet droegen zouden een oneerlijk voordeel hebben, omdat het mogelijk een vorm van technologische doping kan zijn.

Het nieuwe Sacai x Nike design

Naast de combinatie van klassieke silhouetten, zijn er bij de ’tan’ ook klassieke kleuren gebruikt om de sneaker een mindblowing look te geven. De bovenkant van de schoen is gemaakt van een nylon en soepele suède overlays. De swooshes en hielstukken zijn afgemaakt met co-branding in marinebruine tinten. Daarnaast heeft de schoen dubbele veters en swooshes met een mooi kleurcontrast. Ook de tussenzolen en tongen zijn dubbel. Op de ene tong staat een Nike Sportswear graphic en op de ander Sacai. De sneaker heeft aan de achterkant een opvallende lip. Tot slot is er een old-school zwarte wafel buitenzolen gebruikt die de look afmaken. De VaporWaffle dark iris is gemaakt in dezelfde stijl, maar dan met de kleuren dark iris, campfire orange en wit.

Release informatie

Op 25 maart om 09:00 uur worden de Sacai x Nike Vaporwaffle verkocht vanaf €180,- euro via Nike. Dit nieuwste design van Sacai oprichter Chitose Abe en Nike, zijn een must have. De VaporWaffles zijn namelijk hele doordachte sneakers, die stijl en comfort combineren. De colorways Tan en Dark Iris zijn een paar om niet te missen, dus check ze hier en zet je reminder aan.

‘TAN’

Sacai X Nike VaporWaffle 'Tan'

DD1875-200 · Prijs vanaf €231,-

Naar alle aanbieders

‘DARK IRIS’

Nike x Sacai
Via Sneakerjagers

Sacai X Nike VaporWaffle 'Dark Iris'

DD1875-500 · Prijs vanaf €156,-

Naar alle aanbieders

Wil jij deze releases niet missen? Vergeet dan niet om de reminder aan te zetten of onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten te houden voor alle updates.