Skip to content
Sustainability

Rothy’s sneakers – Een duurzaam alternatief

11 november 2020 10:42
Rothy’s sneakers – Een duurzaam alternatief

De sneakerwereld wordt steeds meer bewust van het duurzaam produceren van sneakers. De productie van sneakers is erg energie intensief, hier zijn dus zeker verbeterpunten! De sneakers bestaan vaak ook uit moeilijk afbreekbare materialen. Ook valt er op het gebied van sustainability en Fair Trade nog veel te winnen.

Ontstaan van Rothy’s

Het merk Rothy’s staat ervoor dat de duurzaamheid in de schoenen wereld steeds belangrijker maar ook mooier wordt. Hun schoenen zijn geïnspireerd door de opmerkelijke vrouwen van vandaag de dag. Ze vinden het belangrijk om duurzame schoenen maar ook comfortabele schoenen te produceren waarmee jij de dag zonder enige moeite doorkomt.

Rothy's schoenen

In 2012 vonden mede-oprichters Roth Martin en Stephen Hawthornthwaite dat er een gebrek was aan stijlvolle en comfortabele schoenen voor vrouwen. Zij wilden een schoen creëren met een opvallende stijl maar tegelijkertijd ook comfort bieden en de schoen duurzaam produceren. Ze waren gefocust op het bouwen van duurzaamheid binnen het bedrijf en kwamen samen met de technologie om plastic flessen om te toveren tot een machine wasbare schoen. In 2016 werd het merk Rothy’s geboren.

Rothy's sneakers logo

Rothy’s houdt rekening met elke stap in het productieproces, ze vinden het belangrijk om minimaal afval achter te laten. Ze bezitten en gebruiken een moderne productie workshop in Dongguan in China, hier worden 55 stappen gevolgd om de schoen tot in de perfectie met de hand af te werken. De draad voor de branding wordt gesponnen van hergebruikte plastic waterflessen. Met hun gespecialiseerde 3D technieken produceren zij de meest duurzame en wasbare musthaves. In combinatie met gerecycled schuim voor de inlegzolen en koolstof vrij rubber/veganistisch leer zijn de producten van Rothy’s zo gemaakt dat ze extra lang mee kunnen! Daarbuiten kan je de producten ook nog eens wassen in de wasmachine op een koud programma!

Rothy's sneakers construction

De verschillende soorten sneakers van Rothy’s

Er zijn twee verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. ‘The sneaker’ en ‘The Lace up’ beschikken beide over prachtige colorways! Erg moeilijk om tussen te kiezen dus!

Een favoriet is de ‘Shibori’ sneaker. Deze sneaker beschikt over een prachtige oceaan blauwe colorway die je perfect kan combineren met een mooie jeans!

Rothy's Sneakers Shibori

Een ander favoriet paartje is de ‘Spearmint’ colorway op de Lace-up sneaker. Een prachtig pastel groene colorway die goed te combineren is bij een lichte outfit!

Rothy's Sneakers Lace-up

Rothy’s schoenen en accessoires zijn online verkrijgbaar en worden ook internationaal verzonden. Let wel, dit is enkel naar Engeland, Canada, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland en China. Helaas dus nog niet naar Nederland maar volgend jaar zal Rothy’s ook beginnen met het verzenden naar ons landje!