Skip to content
Upcoming

Ronnie Fieg x New Balance RC 1300: eerste beelden

17 februari 2021 16:33
Ronnie Fieg x New Balance RC 1300: eerste beelden

De eerste beelden van een nieuwe Ronnie Fieg x New Balance collab zijn gedeeld. De New Yorkse KITH eigenaar heeft meerdere succesvolle samenwerkingen gehad, waarvan al een aantal met New Balance. De beelden van de nieuwe samenwerking zijn via het Instagram-account @le.syndrome gedeeld. Hoewel het niet veel beelden zijn, zijn er wel veel details van de schoen te zien.

Ronnie Fieg is nu één van de bekendste namen in de streetwear scene. Maar dit is niet altijd zo geweest, hij is namelijk van ver gekomen. Hij begon al vroeg te werken in de retailwereld. Vanaf zijn 12e werkte hij al in de schoenenwinkel van zijn oom. Hierna begon hij te werken voor Asics en mocht hij uiteindelijk een collab met het merk maken. En daar bleef het zeker niet bij, Fieg heeft ondertussen talloze samenwerkingen gehad met grote merken zoals Nike, Coca Cola, adidas en nog veel meer.

Ronny Fieg x New Balance RC 1300

Ronnie Fieg x New Balance RC 1300: het design

Dit is de nieuwe Ronnie Fieg x New Balance collab. Het model dat is gekozen is de RC 1300, het heeft de herkenbare New Balance silhouette en een dikke foam zool. De schoen is bijna volledig bekleed met een bruine upper. De materialen wisselen zich af van mesh naar suède.

Verder bevat de sneaker verschillende crèmekleurige details. Zo hebben de heel tab, de tong, veters en de onderkant van de zool deze kleur. Ook de bekende ‘N’ op de zijkant van de schoen heeft deze kleur gekregen. Wat opvalt, is dat hierin een KITH patroon in is verwerkt. Dit patroon was ook al te zien bij een Nike Air Force collab. Op de heel tab zijn ook de woorden ‘KITH’ en ‘FIEG’ te vinden. Om het geheel af te maken, zijn de zool en het NB logo op de zijkant en de tong wit gemaakt. Hierdoor springt de crèmekleur nog meer naar voren.

Ronny Fieg x New Balance RC 1300
Images via Instagram @le.syndrome

Ronnie Fieg – Collabs

Zoals eerder benoemd, is dit niet Ronnie zijn eerste sneaker collab. Afgelopen jaar bracht hij een Air Force 1 uit met Nike. De AF1 heeft een klassieke witte basis gekregen met daarop opvallende swooshes in het blauw en oranje. Daarnaast had Fieg wederom een samenwerking met Asics waarmee hij maar liefst 30 colorways mocht ontwerpen voor de Gel Lyte iii.

KITH x Nike
Ronnie Fieg x Asics
Images via Instagram @ronniefieg

De samenwerkingen met Ronnie Fieg zijn altijd uniek en vallen goed in de smaak bij sneakerlovers. Wil jij een paar van de Ronnie Fieg x New Balance RC 1300 proberen te scoren? Er is nog geen releasedatum bekend, maar houd onze Releasekalender goed in de gaten om de datum niet te missen!