Skip to content
Upcoming

Deze Converse TURBOWPN dropt vandaag 31/8/21 om 16:00u

31 augustus 2021 14:00
Deze Converse TURBOWPN dropt vandaag 31/8/21 om 16:00u

Vandaag, dinsdag 31 augustus 2021, verschijnt er een nieuwe samenwerking tussen Rick Owens x Converse. Voor de samenwerking is er gebruik gemaakt van het iconische jaren ’80 silhouet, de Converse Weapon.

Hoewel Rick Owens zelf totaal geen fan is van sneakers, heeft de ontwerper al aardig wat samenwerkingen met sneaker merken achter zijn naam staan. In juli 2021 verscheen de eerste samenwerking tussen Rick Owens DRKSHDW x Converse. Voor deze samenwerking werd er gebruik gemaakt van het hoge en lage variant van de Chuck Taylor All Star. De sneakers kregen contrasterende looks en werden op punk achtige wijze samengesteld.

Het Amerikaanse Converse werd in 1908 opgericht door Marquis Mills in Massachusetts. Vervolgens begon het merk in 1917 met het produceren van basketbalschoenen. De eerste basketbalschoen kreeg de naam Non-Skids, maar tegenwoordig is het model beter bekend als de Converse Chuck Taylor All Star. Tot aan 1968 bleef het Chuck Taylor All Star silhouet zelfs de officiële basketbalschoen voor basketbalspelers tijdens de Olympische Spelen.

Met de jaren bleef het merk maar groeien en groeien tot er op een gegeven moment ook andere schoenen op de markt kwamen, zoals de Air Jordan 1. Echter maakte Converse in de jaren ’80 weer een comeback, maar dan in het dagelijkse leven.

Rick Owens DRKSHDW x Converse TurboWPN | 172342MP

Rick Owens heeft met zijn merk DRKSHW het Weapon silhouet een heerlijke punk make-over gegeven. Het model dat van origine in ’86 uitkwam heeft een chunky, contrasterende look gekregen. Dit komt voornamelijk door de rebelse mentaliteit om de conventie uit te dagen. Dit resulteert in een zwart lederen bovenwerk dat op de zijkanten beschikt over het Converse logo. Verder heeft het silhouet een oversized tong gekregen met hierop branding van zowel Converse als DRKSHDW.

Als we onze aandacht verleggen naar de zool waarop het bovenwerk bevestigt is, zien we een chunky zool verwerkt in een vergeelde kleur. Hierdoor krijgt de sneaker een vintage look wat ons terugbrengt naar de jaren ’86, het jaar waarin de sneaker verscheen. Voor de outsole is er gekozen voor een zwarte kleur, om het balans terug te brengen.

Wil jij een paartje bemachtigen van deze DRKSHDW x Converse TurboWPN? Let goed op, want de sneaker komt vandaag, dinsdag 31 augustus 2021, om 16:00u uit via Converse. Vergeet daarnaast Sneakerjagers niet om ons te volgen op Instagram, Twitter en Facebook zodat jij ten alle tijden up-to-date blijft van het laatste sneaker nieuws!


Converse TURBOWPN 'Black'

172342C · Prijs vanaf €320,-

Naar alle aanbieders
Rick Owens Converse
Rick Owens Converse
Rick Owens Converse
Images by Converse