Skip to content
Upcoming

Releasedatum Off-White X Nike Air Max 90 bekend

3 januari 2019 13:19
Releasedatum Off-White X Nike Air Max 90 bekend

Update: De release van de Off White X Nike Air Max 90 is uitgesteld! De release van de sneakers zal nu zijn op 7 februari 2019. Houd sneakerjagers en de raffle pagina goed in de gaten voor alle release info.

Off-White en Nike, het is misschien wel de meest gehoorde collab reeks van 2017 & 2018. Hoogstwaarschijnlijk komt er een einde aan de huidige manier van collabs tussen Nike en Off-White. De The Ten collectie word dan ook afgesloten, naar verluid, door middel van twee paar Air Max 90.

De verhalen dat Virgil Abloh de oprichten en designer is van Off-White zijn al vele malen verspreid. Evenals dat de The Ten collectie is gebaseerd op 10 iconische Nike modellen (waarvan er 1 van Converse is). Vandaar dat we nu de sneaker eens volledig onder de loep nemen, en kijken wat de Off-White collab nou zo uniek maakt.

Off-White X Nike Air Max 90

De sneakers, beide nieuwe colorways, hebben een ‘deconstructed’ look gekregen. Dit betekend eigenlijk dat de sneaker uit elkaar is gehaald en op een nieuwe manier weer is opgebouwd. Dit resulteert erin dat de sneaker compleet anders is maar toch direct herkenbaar is.

Kijkend naar de sneaker dan valt eerst de Swoosh op, deze is groter dan normaal en zijn de zigzag-stiksel zichtbaar. De mudguard en heeltab zijn gemaakt van suède, de heeltab op de Air Max 90 is normaal van plastic. De underlays voor en achter zijn gemaakt van een synthetisch geruite stof die de ‘deconstructed’ look doet benadrukken. Maar dat is nog niet alles, de tong en de lining van de sneaker is normaal dicht gestikt maar nu zie je juist een stuk van de ‘padding’ die normaal niet zichtbaar is. De sneaker word afgemaakt met de herkenbare stempel op de binnen voer en het oranje labeltje bij de Swoosh. 

De eerste Air Max 90 uit de ‘The Ten’ collectie

Het einde van ‘The Ten’!?

Dit zullen de 2e en de 3e colorway worden voor de Off-White X Nike Air Max 90. Of dit echt de laatste twee sneakers uit de The Ten collectie zijn is nog even afwachten. Maar al blijkt dit zo te zijn zal het hoogstwaarschijnlijk niet het einde betekenen van de samenwerking tussen Virgil Abloh (Off-White) en Nike. Voorlopig is de releasedatum gezet op 17.01.2019!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Off-White X Nike Air Max 90 ‘Black’

Releasedatum: 07.01.2019
Prijs: €160,-
Colorway: Black/Black/Cone/White
Stylecode: AA7293-001
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Yankeekicks

Off-White X Nike Air Max 90 ‘Desert Ore’

Releasedatum: 07.01.2019
Prijs: €160,-
Colorway: Desert Ore/Desert Ore/Hyper Jade/Bright Mango
Stylecode: AA7293-200
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Yankeekicks