Skip to content
Upcoming

Release Reminder: Nike Dunk High ‘Syracuse’ 🔥

5 februari 2021 17:39
Release Reminder: Nike Dunk High ‘Syracuse’ 🔥

Na lang wachten is het zover: De Nike Dunk High ‘Syracuse’ keert eindelijk terug! In 2016 werd de opvallende ‘Syracuse’ colorway al teruggezien op de Dunk High en in 2020 op de Dunk Low. Op 5 maart 2021 is de wit-oranje schoen weer terug te zien op de High variant.

Nike Dunk High SP 'Syracuse'

‘Syracuse’: OG Colorway

De oranje colorway kwam voor de eerste keer uit tijdens de originele release van Nike’s ‘Be True to Your School’ pack in 1985. Dit pack werd met passende colorways ontworpen voor een aantal Amerikaanse universiteiten die populaire basketbal programma’s hadden. Nike ontwikkelde de schoenen zodat fans de basketballers konden supporten met bijpassende kleuren van hun team. Eén van de universiteiten was de Syracuse University in New York. De kleur die bij deze Uni hoort, je raadt het al, is de fel oranje kleur. Naast deze ‘Syracuse’ kleur werden er ook andere Nike Dunk High colorways ontworpen. Onder andere voor de universiteiten van Iowa, Georgetown en Kentucky.

Nike Dunk High OG
Original catalogue pages from Nike Basketball’s 1985 footwear collection via Nike

Nike Dunk: van Basketballer tot Sneakerlover

De Nike Dunk werd origineel ontworpen als basketbalschoen. Later, werd het model ook populair onder skateboarders en werden er veel Dunk Low’s uitgebracht onder Nike SB. Sinds het voorjaar van 2020 lijkt er een grote comeback te zijn van het model. Sindsdien worden de Dunks niet alleen meer uitgebracht door Nike Dunk SB, maar ook door Nike Dunk. Zo kwamen een aantal weken geleden de colorways: ‘Vast Grey’ en ‘Varsity Red’ uit.

Nike Dunk High 'Vast Grey'

DD1399-100 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low 'Varsity Red'

DD1391-002 · Prijs vanaf €118,-

Naar alle aanbieders

Wil je een paar van deze Nike Dunk High ‘Syracuse’ zien te bemachtigen? Zet dan je alarm om 9:00 uur op 5 maart 2021 en probeer ze via Nike te scoren voor €110! Houd ook de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de hotste releases! 🔥

Nike Dunk High 'Syracuse'

DD1399-101 · Prijs vanaf €97,-

Naar alle aanbieders