Skip to content
Newsfeed

Release reminder: Nike Día de Muertos pack 2023

18 oktober 2023 20:19
Release reminder: Nike Día de Muertos pack 2023

De feestdagen komen er weer aan en Nike staat al in de startblokken om verschillende vieringen te eren met bijzondere ontwerpen. Een van die feesten is Día de Muertos, een Mexicaans feest dat in november 2023 plaatsvindt. Vorig jaar, in 2022, hebben we de Air Max 1 ‘Somos Familia’ gezien, en ook voor 2023 komt Nike met verschillende ontwerpen, die allemaal tussen 18 oktober 2023 en 24 oktober 2023 zullen gaan droppen.

Het pack bestaat uit een Air Max 1, Dunk Low, Air Jordan 1 Zoom en Blazer Mid.

Día de Muertos 2023

Día de Muertos is een bijzondere viering die dient als een eerbetoon aan de herinnering van dierbaren die zijn overleden. Tijdens deze traditie richten familieleden speciale altaars, genaamd ‘ofrendas,’ op. Deze altaars zijn vaak versierd met symbolische elementen, waaronder Pan de Muerto, kaarsen en bloemen. Het is een viering om te herinneren, te eren en te koesteren wat er was, en de band met degenen die niet meer fysiek bij ons zijn, levendig te houden.

Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘Día de Muertos’ | FQ8172-645

De Air Max 1 heeft een opvallend levendig bovenwerk, dat vrijwel volledig bedekt is in de kleur roze en is vervaardigd uit een combinatie van mesh, canvas en leer.

Dit roze bovenwerk vormt de basis voor prachtige versieringen, die een eerbetoon zijn aan de traditionele decoraties die te zien zijn rondom de ofrendas. De Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘Día de Muertos’ zal gaan droppen op zaterdag 21 oktober 2023 om 09.00 uur ’s ochtends.

Nike Air Max 1 Premium WMNS 'Día de Muertos'
Nike Air Max 1 Premium WMNS 'Día de Muertos'

Nike Dunk Low PRM WMNS ‘Día de Muertos’ | FQ8148-010

In tegenstelling tot de Air Max 1, hebben de andere sneakers een ietwat luxueuzere uitstraling. Ze zijn geïnspireerd door het verhaal van de goudsbloem en de kolibrie, een verhaal dat vaak wordt verteld tijdens de Mexicaanse feestdag.

De Nike WMNS Dunk Low ‘Día De Muertos’ haalt specifiek inspiratie uit de kolibrie en zal releasen op maandag 23 oktober 2023 om 09.00 uur ’s ochtends. De sneaker heeft een bovenwerk in goudtinten met hetzelfde patroon als de Air Max 1 ‘Día De Muertos’. De overlays vertonen een krokodillenmotief. Een roze Swoosh siert de tong, en op de hiel prijkt een geborduurde kolibrie.

Nike Dunk Low PRM WMNS 'Día de Muertos'
Nike Dunk Low PRM WMNS 'Día de Muertos'

Nike Blazer Mid ’77 PRM WMNS ‘Día de Muertos’ | FQ8173-104

Ook staat er een release gepland voor de Nike Blazer Mid ’77 PRM WMNS ‘Día de Muertos’ op zaterdag 21 oktober 2023. Deze sneaker wordt gekenmerkt door opvallende graphics en subtiele levendige accenten, waaronder felroze binnenzolen en tonglogo’s. Daarnaast pronken metalen gouden sikkelmaan en sterren op de binnenzolen, die ook geborduurd zijn op de laterale hielen.

Nike Blazer Mid '77 PRM WMNS 'Día de Muertos'
Nike Blazer Mid '77 PRM WMNS 'Día de Muertos'

Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 ‘Día de Muertos’ | FQ8155-010

De Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 ‘Familia’ is volledig versierd met een bloemenpatroon. Deze sneaker bevat zwarte accenten die prachtig afsteken tegen het beige bovenwerk. Op de binnenzolen vind je custom brandings. De Air Jordan wordt uitgebracht op zaterdag 21 oktober 2023 weer om 09.00 uur ’s ochtends.

Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 'Día de Muertos'
Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 'Día de Muertos'

De sneakers in het pack zullen op verschillende dagen uitkomen. Het is handig om dit artikel regelmatig te raadplegen om te weten wanneer jouw favoriet in de verkoop gaat en waar je deze kunt kopen. Je kunt ook onze Sneakerjagers releasekalender in de gaten houden. Welk silhouet ga jij kopen?