Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders!

19 juli 2019 17:00
Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders!

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn heerlijke paartjes die in iedere sneaker collectie passen. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan je jouw collectie uitbreiden met deze pareltjes, want dan komt ze eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Nike Air Max 1 QS 'Sketch To Shelf' OG Red

CJ4286-101 · Prijs vanaf €127,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: carnivalbkk

Nike Air Max 1 QS 'Sketch to Shelf' Black

CJ4286-001 · Prijs vanaf €165,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: __1_8_e__