Skip to content
Upcoming

Release reminder: Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort

20 april 2021 16:00
Release reminder: Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort

Aleali May is geen onbekende meer in de sneaker community. Naast haar werk als model en stylist, ontwerpt ze sneakers en werkt ze als influencer op verschillende platformen. Haar stijl is goed te omschrijven als high end fashion gemixt met streetwear. Bij haar eerdere sneak peeks van de Air Jordan 1 Zoom Comfort liet ze al zien dat ze een mega aanwinst is voor Nike.

Aleali May x Nike collabs

In 2017 vond de eerste Aleali en Jordan samenwerking plaats. Dit was voor Air Jordan de eerste vrouwelijke samenwerking. Daarnaast kwam ze in 2018 met een sneaker die speciaal voor vrouwen werd ontworpen. De achterliggende reden hiervoor was dat ook vrouwen belangrijk zijn in de sport- en sneaker cultuur. Check hieronder een lijst met de namen:

  1. Aleali May X Air Jordan 1 High ‘Shadow’ (2017)
  2. ‘Court Lux’ Air Jordan Pack (2018)
  3. Aleali May x Air Jordan 6 Retro ‘Millennial Pink’ (2019)
  4. En nu natuurlijk de Nike Air Jordan 1 Zoom Comfort (2021)
Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort | DJ1199-400
Via Aleali May

Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort | DJ1199-400

De sneaker is bedekt in een heerlijk opvallende royal blauw en diepgroene kleur. De beige leren tong zorgt voor een fijn contrast. Op het midden van de tong staat de letter ‘A’ van Aleali en op de hiel van de linkerschoen staat haar handtekening.

Daarnaast heeft het design een uitgesneden Swoosh en een verhoogde enkelkraag, die beide van glinsterend satijn zijn gemaakt. Verder is er een groen met gele rubberen buitenzool aanwezig, die voor een extra kleurrijke vibe zorgen. Aan de zijkant van de sneaker staat een chenille Jordan Wings logo. Dit is een knipoog naar haar eerste Jordan Collab, de Air Jordan 1 High ‘Shadow’ uit 2017. De nieuwe Zoom Comfort wordt geleverd met een bijpassende groene schoenendoos met Aleali May’s handtekening op de bovenkant. Check hieronder meer details!

Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort DJ1199-400
Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort | DJ1199-400
Air Jordan 1 Zoom Comfort
Air Jordan 1 Zoom Comfort
By Nike

Nog meer surprises

De Aleali May x Air Jordan 1 ‘Zoom Comfort’ dropt een maand later dan verwacht. Je kan dit sicke silhouet nu op 22 april 2021 verwachten. De sneaker released om 09:00 uur en zal €160,- euro kosten.

Aleali May x Air Jordan 1 Zoom Comfort 'Califia'

DJ1199-400 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

Daarnaast dropt er naast de sneakers ook een kleine kledingcollectie. De collectie omvat een varsity jack, een tweekleurig cropped mesh training top, een Michael Jordan t-shirt en een tear-away track pants. De collectie heet Califia. Het is de naam van een fictieve heidense krijgerkoningin die regeerde over een koninkrijk van zwarte vrouwen op het eiland Californië, gelegen voor de kust van Azië.

Aleali May Califia collectie Air Zoom Comfort
Aleali May Califia collectie zoom
Aleali May Califia collectie Air Zoom Comfort
Aleali May Califia collectie Zoom Comfort
Aleali May Califia collectie
By Aleali May

Check de releasekalender om een overzicht van alle nieuwe releases en retailers te krijgen. Download ook de Sneakerjagers App. Zet je pushnotification aan en mis nooit meer een nieuwe release!