Skip to content
Upcoming

Release info: Air Jordan 4 ‘Bred’

12 april 2019 16:39
Release info: Air Jordan 4 ‘Bred’

De legendarische Air Jordan 4 “Bred” zal terugkeren. Eerder werd al bekend gemaakt dat deze geliefde colorway van de Air Jordan 4 dit jaar zou uitkomen. Maar nu is er dan eindelijk ook een officiële releasedatum.

Het verhaal achter de sneaker

Net als vele Air Jordan modellen heeft de Air Jordan 4 “Bred” een mooi verhaal. Op 7 mei speelde de Chicago Bulls in game 5 van de Eastern Conference First Round tegen de Cleveland Cavaliers. Hier maakte Michael Jordan “The Shot” om door te gaan naar de Eastern Conference Semifinals. Met nog 6 seconden op de klok schoot Michael Jordan een 2 punter en zorgde daarmee dat de Chicago Bulls de laatste zes seconden van de wedstrijd speelde met een 99-98 voorsprong. Maar kort daarna scoorde Craig Elho een layup waardoor Cleveland met 99-100 voorstond met nog 3 seconden op de klok. In deze wedstrijd droeg hij dan ook de Jordan 4 Bred’s.

CHICAGO TRIBUNE VIA GETTY IMAGES

De colorway

De “Bred” colorway zien we vaker terug op Jordan modellen maar dit keer gaat het om de Jordan 4. De basis van de sneakers is zwart. Er zitten veel grijze details op de sneakers, maar ook wat subtiele rode details. Op 4 mei 2019 zal de Air Jordan 4 “Bred” opnieuw uitkomen. Wat opvalt is dat de Nike Air branding terug is op de hak. De laatste keer dat we dit zagen op de sneaker was in 1999.

Als jij deze sneaker echt niet wil missen wees er dan snel bij! We verwachten namelijk dat deze heel hard zal gaan omdat deze voor sneakerheads echt een collectors item is. Zie hieronder waar en wanneer de Air Jordan 4 Bred verkrijgbaar zal zijn.


Air Jordan 4 Retro 'Bred'

308497-060 · Prijs vanaf €340,-

Naar alle aanbieders