Skip to content
Events

Recap Solemart Amsterdam 2018

26 maart 2018 15:08
Recap Solemart Amsterdam 2018

24 maart 2018 was het zover, Solemart Amsterdam 2018. De eerste editie in Nederland. Het werd gehouden in het Transformatorhuis naast de Westergasfabriek. Van 12:00 tot 19:00 kon je op zoek gaan naar jouw holy grail.

Zelf hebben wij Solemart afgelopen weekend ook bezocht. Ondanks dat het pas de eerste editie was, was het heel druk. Het Transformatorhuis is niet heel groot dus een uur na openingstijd was het binnen helemaal vol. Er waren bezoekers én verkopers uit heel Europa. En vooral veel heat! De meest hyped sneakers werden er verkocht. Bijvoorbeeld alle Nike x Off-White modellen, nieuwe en oude Yeezy’s en veel exclusieve Air Max 1’s en Jordans. Sommige waren zelfs zoveel waard dat je ze niet aan mocht raken.

Tegenover het terrein van de Westergasfabriek is een Q-park dus dat is lekker dichtbij. Buiten naast het Transformatorhuis had je nog twee foodtrucks waar je eten en drinken kon halen. Binnen had je ook een gedeelte waar je kon zitten en wat kon drinken. En helemaal achterin de zaal stond iets wat zeker niet te missen was: de Solebox Sean Wotherspoon van (busje). Hierin hadden ze een selectie aan Sean Wotherspoon Air Max 97/1’s meegenomen. Hiervoor was er een live raffle tijdens het event. Voor de bus stond een tafel met een pot waar je een raffle kaartje in kon doen. Dit kon vanaf 12:00 en om 15:00 zouden de winnaars bekend worden gemaakt.

De Air Max 97/1 Sean Wotherspoon 

De Air Max 97/1 waren toch wel het gesprek van de dag op Solemart. Er liep een enkeling rond die ze al eerder hadden bemachtigt en ze dus aan had maar ook mensen die ze eerder die dag hadden opgehaald in de stad van Amsterdam. Ondanks dat waren er superveel inschrijvingen voor de raffle. Uiteindelijk deden er zoveel mensen mee dat het te druk werd binnen. Daarom werd iedereen, voor de bekendmaking, naar buiten gebracht. Hier stond iedereen in een grote kring en in het midden stonden mensen van de organisatie. Ook Brainpower was aanwezig en maakte een paar winnaars bekend. Het was chaos maar gelukkig gunden de mensen elkaar wel om te winnen. Dus er werd ook steeds geapplaudisseerd als er iemand had gewonnen. Het was een bijzondere ervaring. Al die chaos en drukte voor één schoen.

Iedereen die heeft gewonnen bij de raffle: gefeliciteerd! Hopelijk zal je er nog heel lang van genieten. De eerste editie van Solemart Amsterdam was zeker een succes! Hopelijk komt er een tweede editie. We hebben ook nog foto’s gemaakt voor de mensen die er niet bij waren of voor wie gewoon nog even wil nagenieten. Thanks Solebox voor de toffe dag!