Events

Recap Air Max BW ‘Rotterdam’ instore release bij Woei

16 november 2021 09:30
Recap Air Max BW ‘Rotterdam’ instore release bij Woei

Afgelopen vrijdag was het zover, op 12 november 2021 releasde de Nike Air Max BW ‘Rotterdam’. Om deze speciale sneaker te vieren, werd de release gehouden in de Rotterdamse sneaker store Woei. De wachtrij voor deze in-store release was enorm en wij van Sneakerjagers waren erbij om alles vast te leggen.

Air Max BW ‘Rotterdam’

DJ9786-001
DJ9786-001

De Nike Air Max BW viert in 2021 zijn 30ste jubileum. Om dit te vieren, brengt Nike het ‘City Pack’ uit, als ode aan het nostalgische model. Een colorway geïnspireerd op de stad Rotterdam kon niet ontbreken uit dit pack. De Nederlandse stad was namelijk een van de bekendste plekken die de gabber cultuur omarmde. Gabbers moesten heel de nacht door kunnen springen en dansen, dus een goed paar sneakers was essentieel. Een geliefd paar was de comfortabele Air Max BW. Door de grote ‘Air Unit’ voelt het paar zeer comfortabel aan.

DJ9786-001
DJ9786-001

De felgroene colorway haalt zijn inspiratie uit de kleuren van Rotterdam. Ook zijn er op het design verschillende details te vinden die hinten naar de stad. Zo is bijvoorbeeld ‘Rotterdam’ te vinden op de hak van de schoen. Verder is ‘220 BPM’ gedrukt op de tong, dit refereert naar 220 Beats Per Minute: een kenmerkende beat voor hardcore muziek.

Woei instore release

De Nike Air Max BW ‘Rotterdam’ dropte alleen op 12 november in de nieuwe winkel van Woei in de Hoogstraat 44A. Om 9:00 uur ’s ochtends ging de winkel open, maar al vroeg daarvoor vormde zich al een enorme rij voor de ingang.

Tegen de vroege ochtend stond er al een meters lange rij, vol met fanatieke sneakerliefhebbers die een paar wilden bemachtigen.

WOEI rotterdam
Woei Tjin

Ook winkeleigenaar Woei Tjin was aanwezig tijdens de release. Via de Nike SNKRS app was hij te zien in verschillende afleveringen van de Nike Air Max BW Stories.

Om de sfeer goed te houden, werden er vooraf regels gedeeld door Woei. Ook moest er natuurlijk rekening worden gehouden met de geldende COVID-19 maatregels. Zo werd er gevraagd rekening te houden met de buurt, een masker te dragen in de winkel en bijvoorbeeld 1,5 meter afstand te houden in de wachtrij.

Woei Tjin
sneakers

Ondanks de enorme opkomst voor de Air Max BW ‘Rotterdam’, verliep de dag zonder problemen. De sfeer zat er goed in en de regels werden goed nageleefd.

Wil je meer live reports volgen van sneaker releases? Volg ons dan op al onze socials via Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers).

Vergeet tot slot niet onze Newsfeed en Releasekalender in de gaten te houden. Zo blijf je gemakkelijk op de hoogte van de meest recente sneaker drops, zoals bijvoorbeeld onderstaande Air Max BW colorways.

Nike Air Max Classic BW QS 'Los Angeles' - City Pack

DM6444-001 · Prijs vanaf €177,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max BW QS 'Bejing' - City Pack

DM6446-001 · Prijs vanaf €720,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Max BW 'Marina'

Verwacht in maart 2022

Naar alle aanbieders

Nike Air Max BW 'Hemp'

Verwacht in maart 2022

Naar alle aanbieders

DJ9786-001
woei sneakers
DJ9786-001

Air Max BW 'Rotterdam'
Air Max BW 'Rotterdam'
Woei rotterdam
Patta amsterdam
Air Max BW 'Rotterdam'
Nike x woei
Nike Air Max BW 'Rotterdam'
gabber
Air Max BW 'Rotterdam'
Air Max BW 'Rotterdam'
Air Max BW 'Rotterdam'

Air Max BW 'Rotterdam'
Air Max BW OG
Roffa

Nike Air Max BW
The North Face jacket red
Nike Air Max 90
Air Max BW Rotterdam
Air Max BW City Pack
Air Max 1 green
Air Max BW 'Rotterdam'
Woei bag
WOEI logo
Nike x woei
sneaker line
Nike Air Max BW Rotterdam
Images by Sneakerjagers
The Turnover