Skip to content
Watch

Queens & Sneakers Show S02 Ep.8 met Laura en Carmen

14 september 2022 18:38
Queens & Sneakers Show S02 Ep.8 met Laura en Carmen

De Queens & Sneakers Show is terug. Op donderdag 15 september 2022 komt de achtste aflevering online op het Sneakerjagers YouTube kanaal. In deze aflevering ontvangen hosts Maartje en Carmen gasten Laura en Carmen.

De achtste aflevering van de Queens & Sneakers Show is in Café Raffles in het Sneakerjagers kantoor in Utrecht opgenomen.

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show

Queens & Sneakers Show Ep. 8

Laura Séraphine

In deze aflevering is niemand minder dan Laura Séraphine (@seraphizm) te gast. Laura is de oprichter van Petite Ganache, een uniseks en inclusief kinderkledingmerk. De items van Petite Ganache zijn seizoensgebonden en hebben een sterke focus op duurzaamheid. Voordat Laura het merk oprichtte, was ze zeven jaar patissier in Londen. Dit was dan ook de inspiratie voor de naam van het merk.

Queens & Sneakers Show
Foto’s Sneakerjagers
Queens & Sneakers Show

Laura heeft een dochter van vier, Lou Mavo. Toen Lou op begon te groeien, besefte Laura dat het aanbod op de kinderkledingmarkt geen match was met wat zij voor ogen had, nam ze het hef in eigen handen. Ze besloot om zelf kinderkleding te gaan ontwerpen en begon te knippen en naaien.

Dit heeft Laura geleid tot waar ze nu is en is Petite Ganache een geliefd kinderkleding merk. De items hebben krachtige ontwerpen en halen inspiratie uit Laura’s multiculturele leven in steden Parijs, Londen en Rotterdam. Naast het oprichten van Petite Ganache is Laura ook werkzaam bij Food & Lycra en is ze creative producer bij Hiphophuis. Ook heeft ze een grote passie voor sneakers.

Carmen Luijt

De tweede gast uit de zevende aflevering van Queens & Sneakers Show, is Carmen Luijt. Carmen is de oprichter van modelabel Stitching Stories (@stitchingstories__) een label dat zoekt naar saamhorigheid. Volgens Carmen is Stichting Stories een middel om je eigen identiteit en verhaal zichtbaar te maken naar anderen. Zo worden de kleding items gevisualiseerd met campagnes en samenwerkingen die een dialoog op gang brengen.

Queens & Sneakers Show
Queens & Sneakers Show

De inspiratie van elk project binnen Stitching Stories komt van het verhaal wat we als individu meedragen in het dagelijks leven en hoe we dit uiten in kleding en uitstraling. Volgens Carmen vertelt iedereen een eigen verhaal in hoe hij of zij zich kleedt. Onderlinge verschillen en overeenkomsten kunnen geuit worden in kledingstijlen en dit probeert Carmen naar voren te laten komen in haar label.

Al sinds ze een klein meisje was, begreep Carmen nooit waarom mensen beoordeeld worden op hun uiterlijk. Dit is haar drive geweest om haar eigen label op te richten. De items hebben opvallende, chique prints. In het verleden heeft Stitching Stories al samengewerkt met namen als Gorillas, Hidden Youth en Sneakerness.

Aflevering bekijken

Queens & Sneakers Show

Aflevering acht van de Queens & Sneakers Show verschijnt donderdag 15 september 2022 om 20:00 uur op het Sneakerjagers YouTube kanaal. Mocht je een van de vorige afleveringen hebben gemist, check dan de Queens & Sneaker Show playlist. Hier staan alle afleveringen op een rijtje.