Skip to content
Brand

PUMA’s nieuwste Velophasis silhouet haalt inspiratie uit de 00’s

22 februari 2023 17:37
PUMA’s nieuwste Velophasis silhouet haalt inspiratie uit de 00’s

Het nieuwste PUMA silhouet, de Velophasis, haalt zijn inspiratie uit de hardloopschoenen uit de jaren 2000. Het model heeft een chunky silhouet en komt met revolutionaire technologieën. Eind februari 203 ontvangt het model drie nieuwe colorways. Lees hier meer over dit unieke silhouet.

PUMA Velophasis

De PUMA Velophasis is een op het archief geïnspireerde sneaker die een eerbetoon is aan de jarenlange hardloopgeschiedenis door de lens van PUMA’s COMPLETE-lijn uit de jaren 2000. In deze periode ontwikkelden het Duitse sportmerk revolutionaire technologieën zoals de iCELL, e+CELL en EverRide, die over de hele wereld werden gebruikt.

PUMA Velophasis
Sneakerjagers
PUMA Velophasis

De VELOPHASIS bouwt voort op dit erfgoed en past het silhouet aan aan de visuele codes van de Y2K-cultuur – denk aan een asymmetrisch bovenwerk, mesh met honingraatmotief, panelen met textuur en inzetstukken die rechtstreeks uit de jaren ’00 komen, maar dan met hedendaagse materialen.

PUMA Velophasis

Dit uit zich in een modern uitziende sneaker. Het Velophasis silhouet heeft dynamische overlays over het gehele design lopen. Het bovenwerk is van mesh en op de hiel en neus zijn verstevigende elementen geplaatst. De SOFTFOAM+ en CMEVA- technologieën in de tussenzool zorgen voor demping en comfort.

PUMA event

De release van het nieuwe PUMA silhouet werd groots aangepakt. In het weekend van 11 en 12 februari 2023 vond het PUMA Velophasis event plaats in Berlijn en Sneakerjagers was van de partij. Tijdens het event mocht men hun eigen Velophasis sneaker uit een gipsen blok slaan met een hamer. De gevonden sneaker mochten ze vervolgens mee naar huis nemen.

Tijdens het event konden de aanwezigen ook meedoen met een workshop van Richard Green. In deze workshop stond creativiteit centraal en mocht iedereen een eigen sneaker ontwerpen. De sneaker werd uit een gipsen mal gedrukt en kon met verf, attributen en chains gedecoreerd worden.

Mocht je meer willen weten over dit event, check dan hier de recap van het PUMA Velophasis event.

Nieuwe colorways

Kort na de recente release van het Velophasis silhouet, komt PUMA nu met drie nieuwe colorways van het model. Op 25 februari 2023 verschijnt het Velophasis model in de colorways ‘White’, ‘Grey’ en ‘Black’. De drie colorways hebben in vergelijking met de eerder gereleasde colorways een ingetogen uiterlijk en komen met witte en zwarte tinten.

De ‘White’ en ‘Black’ colorways komen met een gumzool. Dit geeft de sneaker een retro uiterlijk en matched goed met het DNA van de sneaker. De colorways komen met transparante TPU-elementen die het model een moderne twist geven. Bekijk de colorways in de releasekalender.

PUMA Velophasis
PUMA Velophasis

De voorgaande colorways zijn ook nog te verkrijgen bij PUMA, waaronder de ‘White Porcelain’, ‘Multi’ en ‘Pink Multi’. De sneakers zijn opgebouwd uit mesh en hebben zilveren details over het gehele bovenwerk. Op de hiel is het Velophasis logo geplaatst. De grove middenzool maakt het chunky silhouet van de sneaker compleet. Daarnaast zijn de Velophasis sneakers met veganistische materialen gemaakt.

De PUMA Velophasis is nu verkrijgbaar bij PUMA. Klik op de button hieronder om de verschillende colorways bij PUMA te bekijken. De ‘Black’, ‘White’ en ‘Grey’ colorways komen op 25 februari 2023 uit. Houd onze release kalender in de gaten voor de laatste updates.