Skip to content
Brand

PUMA x Deadstock Sneaker Market x Sneakerjagers – 2023 recap

7 augustus 2023 17:48
PUMA x Deadstock Sneaker Market x Sneakerjagers – 2023 recap

Op zaterdag 5 augustus 2023 vond Deadstock Sneaker Market plaats in de Spoorzone, Tilburg. Het event trekt jaarlijks duizenden bezoekers, sneakerliefhebbers en sellers en ook deze editie was weer een groot succes. Ook het team van Sneakerjagers was aanwezig en deed live verslag van de PUMA Creative Camp stand.

Deadstock Sneaker Market 2023

Afgelopen weekend stonden de hallen van de Spoorzone in Tilburg gevuld met sneakers, kleding en sneaker-gerelateerde accessoires. De zevende editie van het event kwam met een hoop unieke belevingen, stands en natuurlijk sneakers. Met kleding van streetwear merken als Supreme, Palace en Stüssy en sneakers van merken als adidas, Nike, PUMA, New Balance en velen meer, was er voor iedereen wel wat.

Foto’s Sneakerjagers
Deadstock Sneaker Market 2023

Gedurende het event draaiden er verschillende dj’s en werd er een relaxte sfeer gecreëerd. Naast het kopen van sneakers en kleding, kon je op het event ook een tattoo laten zetten, vinyls bekijken en kon je op de buitenplaats bij verschillende streetfood tenten eten en drinken halen.

Deadstock Sneaker Market 2023

Deadstock Sneaker Market is een Nederlands initiatief en heeft al zeven succesvolle edities gehad. In Tilburg stond het event dit keer voor de vierde keer. Sneakerjagers was dit jaar ook aanwezig en was te vinden bij de PUMA stand.

PUMA Creative Camp

PUMA kwam deze editie met een speciale stand. In de maand juli in 2023 vond het jaarlijkse PUMA Creative Camp plaats in The Unbound in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen creatievelingen uit allerlei sectoren samen om geïnspireerd te raken. Het PUMA Creative Camp kwam met inspirerende talks van Ron Simpsons, Guillaume Philibert, Rakesh Kanhai en Jay-Way en een unieke workshop. Sneakerjagers was ook aanwezig bij het Creative Camp van PUMA, lees hier meer.

Speciaal voor Deadstock Sneaker Market 2023 bracht PUMA het Creative Camp naar Tilburg. De PUMA stand kwam met een workshop waarin bezoekers hun eigen sneaker konden ontwerpen. De workshops werden geleid door Kees Kersten van Bespoke Sneakers (@bespokesneakers__) en Desley Mooij van duurzaam kledingmerk Needless.network (@Needless.network).

Deadstock Sneaker Market 2023

In de workshop kreeg je de kans om de PUMA Slipstream te customizen. Met verschillende materialen, verfsoorten en accessoires konden bezoekers hun creativiteit loslaten op het canvas. Ook het team van Sneakerjagers ontwierp hun eigen sneakers en toonde deze op het Sneakerjagers Instagram account (@sneakerjagers).

Deadstock Sneaker Market 2023
Deadstock Sneaker Market 2023

PUMA A.I.

Naast het ontwerpen van je eigen sneaker, kon je bij PUMA ook met Artificial Intelligence (A.I.) aan de slag gaan. De komst van A.I. biedt een hoop ruimte voor creativiteit in het maken en editen van foto’s. In de workshop van PUMA kon je je eigen foto maken en editen aan de hand van A.I. wat leidde tot unieke en ietwat komische creaties.

Ook het Sneakerjagers team liet hun foto editen door het PUMA team. In de foto zijn Lotte en Mats te zien in een steegje in New York waarin Lotte een PUMA sneaker lijkt te stelen. In de andere creaties waren bezoekers te zien als aliens of in een yoga positie op een top van de berg.

PUMA Palermo OG

Het derde onderdeel van de stand bestond uit een sample sale in samenwerking met Nederlands sneaker boutique BIJSMAAK. Naast kleding en accessoires, werden ook de nieuwe colorways van de PUMA Palermo OG tentoongesteld. De sneaker heeft een retro uitstraling en komt in een ‘Silver Sky’ colorway en een ‘Light Mint’ variant.

De sneaker is nu verkrijgbaar in diverse colorways bij PUMA en geselecteerde retailers. Bekijk hieronder de foto’s van de afgelopen editie van Deadstock Sneaker Market in Tilburg. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor updates rondom de komende edities.

Wij van Sneakerjagers willen Deadstock Sneaker Market en PUMA bedanken voor de uitnodiging en tot de volgende keer!