Skip to content
Brand

PUMA viert het 25-jarige bestaan van Pokémon in nieuwe collectie

10 november 2022 09:01
PUMA viert het 25-jarige bestaan van Pokémon in nieuwe collectie

PUMA komt samen met Pokémon en brengt op 12 november 2022 een uitgebreide collectie uit. Deze collectie brengt ode aan het 25-jarige bestaan van The Pokémon Company International. PUMA en Pokémon komen met vijf sneakers en bijhorend apparel. Bekijk hier de collectie.

Pokémon x PUMA

PUMA en Pokémon komen voor het eerst samen en brengen ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het tv-programma en kaartenspel een uitgebreide collectie uit. Pokémon werd eind jaren ’90 opgericht en begon als gamespel. In de afgelopen jaren heeft de game zijn eigen kaartspel, tv-programma en films gekregen.

PUMA Pokémon
Foto’s PUMA

Tegenwoordig is Pokémon uitgegroeid tot een wereldwijd bekende franchise. Zeldzame Pokémon kaarten zijn deze dagen meer waard dan ooit ten voren en de invloeden van de Japanse franchise zijn zelfs na 25 jaar nog overal te zien. Zo ook in de nieuwe PUMA collectie, die inspiratie haalt uit de figuren (Pokémons) uit de serie.

De collectie focust zich op de vijf bekendste Pokémons. Hieronder vallen Pikachu, Charmander, Bulbausar en Squirtle. De fictieve karakters komen ook voor in de games, serie en kaartspellen. Elke Pokémon heeft zijn eigen unieke krachten die tijdens een gevecht ingezet kunnen worden. De Pokémontrainers kiezen hun favoriete Pokémons en roepen tijdens de strijd de welbekende quote “I choose you!”

Collectie

Eerder deze maand werden de sneakers uit de samenwerking al getoond. In de samenwerking komen de klassieke PUMA silhouetten naar voren. Zo komt de collectie met de Suede ‘Squirtle’, Rider FV ‘Pikachu’, RS-X ‘Pikachu’, Slipstream Lo ‘Charmander’ en Rider FV ‘Bulbasaur’. Elke sneaker haalt zijn inspiratie uit een Pokémon en is ook vernoemd naar het desbetreffende figuur.

Pokémon x PUMA

Nu toont PUMA de bijhorende collectie met verschillende kleding items. In de collectie zien we hoodies, joggingbroeken, shirts en accessoires. De collab komt met items voor dames, heren en kinderen. Op elk item is een Pokémon te zien. Ook hier zijn de Pokémons Pikachu, Charmander, Bulbasaur en Charmander gebruikt.

De kleding items zijn gemaakt van 20% gerecyclede materialen, wat het een duurzame collectie maakt. Naast de Pokémons komt ook het PUMA logo op ieder item terug. De collectie blijft dicht bij het DNA van het Duitse sportmerk. Bekijk hieronder een aantal unieke items uit de Pokémon x PUMA collab.

Pokémon x PUMA Hoodie
Pokémon x PUMA Sherpa jack
Pokémon x PUMA Hoodie
Pokémon x PUMA Hoodie
Pokémon x PUMA shirt

Drop

De Pokémon x PUMA collectie wordt op 12 november 2022 gereleased. De sneakers en kleding items zijn om stip 00:00 uur verkrijgbaar bij verschillende retailers waaronder PUMA en Foot Locker. Bekijk de retailers voor de sneakers uit de collab via de knoppen aan de zijkant. Bekijk hieronder meer officiële beelden uit de collectie.

Pokémon x PUMA collectie
Pokémon x PUMA collectie
Pokémon x PUMA collectie
Pokémon x PUMA collectie

Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf op de hoogte van de laatste releases. Via de Sneakerjagers app kun je meedoen met verschillende winacties, ontvang je pushmeldingen van jouw favoriete sneakers en blijf je up-to-date over de laatste Sneakerjagers shows.