Skip to content
Brand

PUMA sneakers om naar uit te kijken in de zomer van 2023

26 juni 2023 08:35
PUMA sneakers om naar uit te kijken in de zomer van 2023

PUMA sneakers zijn een must-have voor de zomer van 2023. Waarom? De designs passen overal bij, zijn supercomfortabel en ook nog eens erg populair. Wij hebben enkele van de beste PUMA trend silhouetten voor de zomer van 2023 voor je uitgezocht.

Zowel mannen als WMNS silhouetten komen voorbij

De PUMA trend sneakers in 2023

PUMA Cali

De geschiedenis van de PUMA Cali (afkorting voor ‘California’) begint in de jaren 1980. De sneaker heeft een zeer speciale productiemethode die teruggaat tot de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. “De naam California staat voor de California Technique, een speciale productiemethode,” aldus PUMA. Als je meer wilt lezen over de PUMA Cali, kun je door ons sneaker nieuws bladeren.

Hieronder vind je twee kleurstellingen, een voor WMNS en de andere voor de mannen. De colorway met lichtroze details is de Cali Dream Leather en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een bovenwerk van leer. De andere schoen, de Cali Court Match, heeft ook een leren bovenkant en komt met suède details.

PUMA CA Pro Classic

Sinds de PUMA California voor het eerst uitkwam in de jaren 80, heeft het origineel ons allemaal weten te bekoren. De nieuwe CA Pro Classic heeft strakke lijnen en een klassieke stijl.

De PUMA CA is ook verkrijgbaar voor mannen en vrouwen! Je kunt de sneaker in de maten 36-48 kopen en de CA Pro Glitch is verkrijgbaar in de maten 39-48. De ene heeft details in leer, de andere in suède. Beide zijn perfect voor de zomer!

PUMA Suede

De PUMA Suede is een van de meest legendarische modellen van het merk. De sneaker debuteerde in 1968 en is sindsdien gedragen door stijliconen van elke generatie. Met zijn bovenwerk in suèdelook en moderne designelementen is de Suede Classic XXI een nieuwe klassieker. Je kunt de kick in meer dan twaalf kleuren krijgen. Er is voor ieder wat wils!

PUMA Clyde

De Clyde is een waar icoon uit het PUMA-archief. Dit jaar, 2023, viert het legendarische ontwerp zijn 50e verjaardag. Deze editie is gemaakt van leer en heeft een suède Formstrip – typerend voor de PUMA Clyde Base. Hieronder hebben we ook een OG voor je uitgezocht.

De PUMA Clyde Base is er weer voor onze WMNS in de colorways ‘White-Pearl Pink-Puma Team Gold’. De details zijn hier in prachtig goud, de formstrip in suède. De OG daarentegen heeft een suède bovenkant en is op dit moment afgeprijsd bij PUMA!

PUMA RS-X

De RS-X is een futuristisch retro silhouet. De RS-X bestaat eigenlijk al heel lang, maar is een tijdje onder de radar gebleven. De RS-X was ontworpen als hardloopschoen – vandaar de term ‘RS’ voor ‘Running System’. De ‘X’ staat voor het huidige tijdperk. Sinds 2018 is de RS-familie flink gegroeid, met nieuwe stijlen zoals RS-X, RS-X3, RS-2K, RS-Fast, RS-Connect, RS-Dreamer en meer in verschillende kleuren en materialen.

We hebben een silhouet voor heren en een voor dames uitgezocht. De RS-TRCK combineert een trail-geïnspireerd ontwerp met een bovenwerk van mesh en een robuuste buitenzool voor meer grip. De RS-Reinvention bestond al precies zo in de jaren 80, wat het een echte klassieker maakt!

PUMA Teveris NITRO Noughties

De Teveris NITRO is een van de nieuwste hightech sneakers met NITRO foam. Dit is geïntegreerd in de middenzool en biedt demping op het hoogste niveau. De look is geïnspireerd op de jaren 2000 en heeft een sportieve look.

We hebben twee klassieke colorways van de Teveris Nitro uitgekozen om je een beetje een beeld te geven – een in het zwart en een in het wit. Beide silhouetten hebben een bovenwerk van mesh en komen met kunstleren elementen en suède overlays.

PUMA Mayze

De PUMA Mayze is een sneaker speciaal gericht op de WMNS. Geïnspireerd door voorgangers zoals de PUMA Suede, presenteert het Mayze silhouet zich als een nieuwe klassieker. Perfect voor alle vrouwen die een paar extra centimeters willen winnen met een plateauzool – de plateauzool is trouwens ongeveer vier centimeter hoog.

We hebben hier twee colorways voor je uitgezocht, die allebei relatief basic zijn en daarom overal bij passen. Beide hebben een leren bovenwerk en de ‘mayze-typische’ plateauzool.

PUMA Kosmo Rider Tech

De Kosmo Rider Tech komt uit de Rider sneakerfamilie. Het ontwerp heeft opvallende accenten met kleurverloop, een sportief bovenwerk en een comfortabele IMEVA middenzool.

De Future Rider Displaced is voor de WMNS, de Blktop Rider PRM voor mannen. Beide schoenen hebben een bovenwerk van nylon met overlays van suède, synthetisch en nubuckleer. Je kunt de schoenen ook in vele andere kleuren krijgen!

PUMA Slipstream

We sluiten ons overzicht af met een van de populairste kicks van het merk in 2023: de PUMA Slipstream. In 1987 zorgde de sneaker voor een revolutie in het basketbalspel. Vandaag de dag inspireert de Slipstream ons nog altijd. Het vernieuwen van het origineel brengt een geheel nieuwe energie in het spel terwijl het trouw blijft aan zijn sportieve roots. Perfect voor de zomer!

Het leren bovenwerk met subtiele kleuraccenten en de PUMA formstrip en synthetische onderlagen zorgen voor een strakke, klassieke look. De PUMA x 8ENJAMIN heeft ook een leren bovenwerk.

Heb je info gekregen over iets wat je nog niet wist? Of heb je net je nieuwe perfecte paar voor de zomer gevonden? We hopen dat we je hier een beetje inzicht hebben kunnen geven! Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de individuele sneakers, sale acties, hyped releases en meer, kun je hier terecht: