Skip to content
Newsfeed

PUMA introduceert de Foot Locker exclusive Exotek NITRO™

2 augustus 2023 11:19
PUMA introduceert de Foot Locker exclusive Exotek NITRO™

PUMA komt met een nieuw silhouet, de Exotek NITRO™. Het model is geïnspireerd op de baanbrekende NITRO™ FASTROID sneaker, die zijn debuut maakte in de PUMA’s ‘Futrograde’ presentatie tijdens de New York Fashion Week. De PUMA Exotek NITRO™ is exclusief bij Foot Locker te verkrijgen op 3 augustus 2023.

Het Exotek NITRO™ model is ontworpen rond de concepten van zichtbare technologieën. De sneaker is geïnspireerd door een geavanceerde expressie van architecturale praktijken en heeft een moderne uitstraling. Het silhouet komt met een unieke zooldemping omhuld in een structurele cage, wat stabiliteit verbetert en comfort biedt.

PUMA Exotek NITRO™
Foto’s PUMA
PUMA Exotek NITRO™

In de campagne zien we voetballer en PUMA-ambassadeur Memphis Depay. De sneaker arriveert in twee colorways, de ‘Black Luminous Blue’ en de ‘Black Green Gecko’. Beide varianten hebben een zwarte upper en komen met een gekleurde middenzool. Het bovenwerk bestaat uit de materialen mesh en leer. Op het middenpaneel verschijnt de welbekende Formstrip, deze heeft een geometrisch patroon gekregen dat matcht met de zool.

De PUMA EXOTEK NITRO™ kijkt uit naar een fysieke toekomst, waarin analoog en digitaal één worden. Het bovenwerk is van speciaal ontworpen ULTRAWEAVE lichtgewicht materiaal. De upper is gestabiliseerd met gerichte PWRTAPE verstevigingen. De tussenzool is gebouwd rond een verborgen carbon PWRPLATE en bevat de kenmerkende NITRO™-golven, die voor maximale demping zorgen.

Sneakerjagers

De eerste twee colorways van de PUMA Exotek NITRO™ worden op 3 augustus 2023 exclusief bij Foot Locker gereleased.

Bekijk de sneaker hieronder en houd de releasekalender in de gaten voor updates. De sneaker zal later ook verschijnen bij PUMA.