Skip to content
Events

PUMA Creative Camp 2023 – recap

19 juli 2023 18:18
PUMA Creative Camp 2023 – recap

Afgelopen weekend vond het PUMA Creative Camp 2023 plaats. Op zaterdag 15 juli 2023 kwamen creatives samen in The Unbound in Amsterdam om zich te laten inspireren. Met talks van Ron Simpsons, Guillaume Philibert, Rakesh Kanhai en Jay-Way en een unieke workshop was ook de tweede editie van PUMA Creative Camp een succes.

Sneakerjagers was ook aanwezig dit jaar en deed live verslag via Instagram. In deze recap nemen we je mee terug naar afgelopen weekend.

PUMA Creative Camp 2023

In 2022 introduceerde PUMA het Creative Camp, een initiatief waarin creatieven uit alle hoeken samen komen en hun passies delen. Met het Creative Camp wil PUMA jongeren inspireren en hen de ruimte geven om hun creativiteit kwijt te kunnen, maar ook om met elkaar te connecten.

Foto’s Sneakerjagers

Het event vindt plaats in The Unbound, Amsterdam, gelegen in een natuurgebied ver verwijderd van de drukke wereld. Het motto van dit jaar was dan ook ‘Slow down to speed up’, wat in deze rustgevende omgeving erg van toepassing was.

Het event werd in samenwerking met Kult & Ace georganiseerd en had plek voor tientallen creatievelingen die zich voorafgaand op konden geven.

Ochtendprogramma

Het programma startte in de ochtend. Rond 10:00 uur kwamen de eerste jongeren binnendruppelen en stond er een gedekte tafel klaar met hapjes, drankjes en het dagprogramma. De eerste connecties werden gelegd en na een korte introductie begon de eerste talk van creatief ondernemer Ron Simpsons.

Met zijn talk wilde Ron de aanwezigen inspireren met de verschillende manieren van personal branding. De interactieve talk schudde de groep wakker en de sfeer zat er meteen goed in. Na de talk was Ron aanwezig voor vragen, opmerkingen of voor een goed gesprek. Defano Holwijn was gedurende de dag aanwezig als presentator en leidde het programma.

Na de talk van Ron Simpson stond de lunch klaar en verzamelde iedereen zich op het terras. Met broodjes, sallades, drankjes en gembershots was er voor iedereen wat wils. Tijdens de lunch was er genoeg tijd om met elkaar te connecten, een belangrijk aspect van het PUMA Creative Camp.

Middagprogramma

Na de lunch startte het middagprogramma. De volgende talk die op het programma stond, was die van Rakesh Kanhai, Creative Director en de oprichter van Prestige Worldwide. Samen met rapper Jay-Way vertelde Rakesh over het creëren van een ‘flow state’.

Samen met de groep werd er gezocht naar de manier waarop we ritme kunnen vinden in de manier waarop we creëren en wat nodig is om in die flow te blijven.

Na de talk was er een korte pauze en introduceerde Defano de volgende gastsprekers. In de volgende talk spraken Olivier Teepe, artiest en fotograaf, en Bogomir Doringer, Curator & Head of Education and Research NXT Museum, over de mogelijkheden van artificial intelligence (AI).

PUMA Creative Camp 2023

De talk bood ruimte voor vragen, discussies en input vanuit de creatieve jongeren. Nadat alle vragen beantwoord waren, was er een korte pauze en werd iedereen voorzien van snacks voordat de workshop startte.

Workshop

Misschien wel het hoogtepunt van de dag; de workshop van Filling Pieces oprichter Guillaume Philibert. Voorafgaand de workshop vertelde Guillaume over de start van Filling Pieces en hoe het ontwerpproces binnen verloopt. Hij legde uit hoe je van een concept naar een product gaat en leidde vervolgens de workshop in.

In de workshop ‘Turning Concepts Into Products’ mochten de creatives vervolgens zelf aan de slag gegaan. Iedereen kreeg zijn eigen PUMA silhouet en mocht deze op een geheel eigen manier ontwerpen. De tafel lag vol met scraps, materialen, gereedschap en details waarmee de PUMA sneakers gecustomized konden worden.

Onder begeleiding van Guillaume Philibert ging iedereen in duo’s aan de slag met het ontwerpen van hun eigen design. Sneakers werden opengesneden, geverfd en kregen een nieuwe zool. Dit leidde tot unieke designs, elk met een eigen verhaal. Het duo met het beste sneaker design maakte kans op een unieke PUMA prijs.

Afsluiting

Na de workshop was het tijd voor avondeten. Gedurende het diner gingen Guillaume Philibert en Defano Holwijn in beraad en kozen ze de winnaars uit die ze na het eten bekend zouden maken. Met een uitgebreid gedekte tafel en een dj die voor een relaxte sfeer zorgde, zocht iedereen zijn plekje.

De dag werd op het terras afgesloten door Defano en Guillame. De winnaars werden bekend gemaakt en ontvingen hun gewonnen prijzen. De avond eindigde in een daverend applaus voor alle aanwezigen. PUMA Creative Camp 2023 was een groot succes en wij van Sneakerjagers kunnen niet wachten op de volgende editie.

Bekijk de foto’s van de dag hieronder. Tot slot, willen we PUMA graag bedanken voor deze unieke dag!

PUMA Creative Camp 2023
Foto’s Sneakerjagers
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023
PUMA Creative Camp 2023