Skip to content
Upcoming

Powervrouwen in de Sneakerscene die je nog niet volgde

26 februari 2021 19:00
Powervrouwen in de Sneakerscene die je nog niet volgde

Vrouwelijke sneakerheads staan steeds vaker in de spotlights van de Sneaker scene. Door Instagram lijkt de verbinding van de Sneaker scene steeds sterker te worden. Er zijn ondertussen sneakeraccounts van vrouwen die een enorm aantal volgers hebben in bijvoorbeeld Amerika of het VK. Maar ook in het kleine Nederland zitten een paar creatieve sneakerlovers die je misschien nog niet ontdekt had. Wij hebben een aantal Instagram-accounts voor je opgesomd van Nederlandse Powervrouwen in de Sneaker scene. Bekijk ze hier:

1. @maartjesfootprint

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @maartjesfootprint

Heb je wel eens last van weinig outfit inspiratie? Bekijk dan eens het account van Maartje van den Hurk. Met haar eigenzinnige stijl laat ze zien dat je alles met elkaar kan combineren. Haar vrolijke prints passen altijd bij haar opvallende sneakers. Daarnaast is ze ook een culture researcher, ze onderzoekt alles op het gebied van Streetwear wat in haar Instagram-account zeker terug te zien is.

Nike Jordan
Maartjesfootprint

2. @lindahelder

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @lindahelder

Linda Helder laat op haar Insta graag haar jaloersmakende sneakercollectie zien. Haar favoriete model is de Air Jordan 1, waarvan ze vaak mooie plaatjes schiet. Naast sneakerlover is ze ook een Streetwear lover. Door haar stoere looks stop je vaak even met scrollen door je tijdlijn.

Jordan 1
Linda Helder

3. @celmatique

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @celmatique

Als je van kleur houdt, dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar Celeste Vignois’ Instagram-account. Haar kleurrijke outfits matchen altijd perfect met haar sneakers, alles is op elkaar afgestemd: van haar kleding tot accessoires tot zelfs haar nagels.

Sneakers and nails
Celmatique

4. @evitanicola

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @evitanicole

Evita Nicola maakt de mooiste mirror-selfies, waarin ze haar verschillende sneakers laat zien. Daarnaast matchen de outfits van Evita vaak met haar vriend en haar foto’s zijn dan ook de definitie van couple goals.

Jordan couple goals
Dunk Ben and Jerry

5. @meryemsfirst

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @meryemsfirst

Meryem haar Instagram is ondertussen bijna overgenomen door haar moeder. Meryem maakt de mooiste foto’s van haar, meestal gewoon in de tuin of huiskamer. Maar de foto’s zien er altijd fashionable uit, waarschijnlijk deels door de stijl van haar moeder waarmee ze laat zien dat leeftijd geen rol speelt in kleding.

Meryem
Outfit of today

6. @akjitra

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @akjitra

Modje Phuangkularb, ofwel: Kinnari, laat haar unieke sneakeroutfits graag zien op Instagram. Ze is onderdeel van team Maha, een sneakerwinkel speciaal voor vrouwen. Daarnaast is ze ook DJ en mixed ze de vetste tunes aan elkaar.

Vans x Maha
Nike Dunk

7. @swoosh.studio

swoosh studio
Images via Instagram @swoosh.studio

We nemen een zijspoor van sneakers en gaan door met het account van Swoosh Studio. Het account wordt gerund door Stephanie Huisman en met haar naaitechnieken ontwerp ze de meest creatieve producten, allemaal gemaakt van Nike items. Haar swoosh kussen is misschien wel haar bekendste creatie tot nu toe.

swoosh
Nike

8. @sandralambeck

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @sandralambeck

Sandra Lambeck komt van origine uit Duitsland, maar woont nu al een tijdje in Nederland. Haar kledingstijl is een mix van High Fashion en Streetwear, dit is ook in haar sneakerverzameling terug te vinden. Zo draagt ze vaak customized sneakers, high end merken zoals Dior, maar ze is ook zeker fan van klassieke Jordans. Met haar grappige captions tovert ze altijd weer een lach op je gezicht.

Customized Nike Air Force
Daily Paper

9. @carmenpolitan

 Powervrouwen in de Sneakerscene
Images via Instagram @carmenpolitan

Carmen is een style anthropologist, creative producer, DJ en sneakerliefhebber. Daarnaast is ze ook de co-founder van @realfakeshoes: een creatief bureau in Accra, Amsterdam, Lagos en Londen. Haar account staat dan ook vol met creatieve foto’s uit Accra en Lagos en laat ze vaak ‘real fake shoes’ zien die een kleurrijke toevoeging zijn op haar feed.

Fake sneakers
Carmenpolitan

10. @nadiaidder

Nadia Idder
Images via Instagram @nadiaidder

Houd je van een rustige feed? Dan is Nadia Idder’s Insta zeker iets voor jou. Met haar minimalistische achtergronden en color co-ordinated feed wordt je hoofd helemaal zen. Alles past perfect bij elkaar en hierdoor gaat alle aandacht naar de meest geweldige sneakers die ze heeft.

Jordan 6 Travis Scott
 Powervrouwen in de Sneakerscene

Hopelijk hebben we je met deze blog een beetje inspiratie gegeven om meer Powervrouwen in de Sneaker scene te volgen. Check al hun accounts op Instagram en vergeet ook zeker niet onze eigen accounts te volgen @sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns. Houd ook de Sneakerjagers Blog in de gaten om meer van zulke blogs te lezen! Welke Powervrouwen in de Sneaker scene volg jij al?