Skip to content
Events

POW WOW x WEAR x Sneakerjagers

5 september 2021 10:00
POW WOW x WEAR x Sneakerjagers

Het POW WOW street art festival is weer begonnen in Rotterdam. Vanaf zondag 5 september 2021 tot zondag 12 september 2021 worden er door de stad verschillende kunstwerken zoals muurschilderingen en graffiti gemaakt. Je kunt de speciale route volgen om alle kunstwerken te bekijken. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk. Tim Bontan is één van de kunstenaars en heeft een container van WEAR omgetoverd tot art.

POW WOW

POW WOW is opgericht in Hong Kong 2021 door kunstenaar Jasper Wong. In het jaar 2011 werd de eerste editie van het POW WOW Festival gehouden in Hawaï. Het muurschilderingen festival is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd evenement om street art te vieren.

POW WOW

Duizenden internationaal bekende kunstenaars, maken voor het event grote schilderingen en kunstwerken in 17 steden over heel de wereld. Zo wordt het POW WOW festival gehouden in de US: Long Beach, Worcester, Washington DC, in Japan, Korea, Israel, Guam, Taiwan en in onze eigen stad: Rotterdam.

Tim Bontan aka Bijdevleet

Tim Bontan

Tim Bontan, ook wel Bijdevleet, is een grafisch ontwerper. Hij is gespecialiseerd in branding & lettering en creëert vaak logo’s voor merken. Misschien ken je zijn werk wel van het logo van Swapfiets of van ons eigen Sneakerjagers logo dat hij ontwierp.

Vorige editie mocht Tim ook een kunstwerk ontwerpen voor het POW WOW festival. De kunstenaar creëerde een mega grote muurschildering die je hieronder kunt zien. Dit jaar steken POW WOW x WEAR x Sneakerjagers de handen ineen om een speciale actie te starten.

POW WOW x WEAR x Sneakerjagers

Het Rotterdamse bedrijf WEAR werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt en het verminderen van de grote afvalberg die mede door de fashion wereld enorm groeit. Door middel van hun sneakercleaning service en tweedehands sneakerverkoop gaan ze deze groei tegen. Ook WEAR doet mee aan POW WOW 2021 en hebben een speciale container geplaatst die door Tim is beschilderd. Op de schildering staat de toepasselijke quote “So Fresh & So Clean”, dat verwijst naar een nummer van OutKast.

POW WOW x wear
wear rotterdan

In de container kun je je oude sneakers doneren tussen 5 t/m 12 september 2021 op het Stieltjesplein/hoek Hefpark in Rotterdam. Hierna controleert WEAR grondig de ingeleverde schoenen en kijken ze of het schoeisel opgeknapt kan worden. Zo kan jij dus op een makkelijke manier helpen om de hoeveelheid afval te verminderen.

Duurzaamheid

Door sneakers langer te gebruiken, draag je bij aan een duurzamere productieketen. Wanneer je een product langer gebruikt, koop je ook minder snel een nieuw product. Hierdoor hoeft er minder geproduceerd te worden en ontstaat er minder productieafval. Je kunt bij WEAR tweedehands sneakers kopen voor een zachte prijs. Deze schoenen zijn door de WEAR masters professioneel gereinigd en klaar om te worden gedragen.

Daarnaast helpt WEAR mensen die een ‘onbenut arbeidspotentieel’ hebben. Dat betekent dat er mensen werken die iets moeilijker aan een baan komen dan gemiddeld. Dit kan te maken hebben met allerlei factoren. WEAR kijkt naar het nu en rekenen mensen niet af op hun verleden.

Sneakerjagers

De container actie is een klein begin van de meerdere toekomstige samenwerkingen tussen WEAR en Sneakerjagers. Blijf ons daarom in de gaten houden via onze blogs en socials: Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns), Facebook (@sneakerjagers) en Twitter (@sneakerjagers). Zo mis je geen enkele update omtrent de toekomstige samenwerkingen. Wil je de container én ook alle andere kunstwerken zien van het POW WOW festival? Check dan de route via powwowrotterdam.nl.

POW WOW Rotterdam
Images by Sneakerjagers