Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Ted van Epic Breda & Pieter Pauwels.

22 september 2021 20:00
Podcast Rewind – Ted van Epic Breda & Pieter Pauwels.

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de derde aflevering van seizoen twee: Ted van Eldik van Epic Breda en Pieter Pauwels.

Ted van Eldik

Ted van Eldik is eigenaar van de bekende sneakerstore Epic in Breda. Met al zijn kennis van sneakers is het een eer om hem bij ons aan tafel te mogen ontvangen. Hij geeft zijn mening over een aantal modellen en gehypete sneakers en geeft aan dat hij er ook wel eens spijt van heeft sneakers weg gedaan te hebben. Verder vertelt hij hoe hij is begonnen met zijn sneakerstore in Breda en waarom het zo’n succes is geworden.

In de podcast legt Ted uit dat zijn liefde voor sneakers is begonnen toen hij in aanraking kwam met basketbal. Als kind basketbalde hij al en keek hij elke week live naar Michael Jordan. Hij keek niet alleen de NBA-wedstrijden, maar was ook geïnteresseerd in college basketbal. Zijn sneakercollectie bleef groeien, waardoor hij op een gegeven moment moest ingrijpen. Nu leeft hij met de regel dat hij altijd een collectie mag hebben van ‘maar’ 40 tot 50 paar sneakers, zodat hij ze allemaal in een jaar tijd een aantal keer kan dragen.

Gelukkig is zijn winkel na alle coronamaatregelen eindelijk weer open. Niet alleen de tofste sneakers staan voor je klaar in de winkel, want je kunt er ook terecht voor een groot assortiment aan kleding en accessoires.

Pieter Pauwels

Pieter Pauwels is onze eerste internationale gast in de podcast. Hij is dé sneakerkenner van België en heeft daar dan ook twee succesvolle streetwear- en sneakerstores. Hij vertelt dat hij vroeger altijd het buitenbeentje was met zijn Jordan 1s en dat hij blij is dat deze schoen op dit moment zo geliefd is in de fashionwereld.

Toen Pieter jong was deed hij veel aan skateboarden en daardoor leerde hij de hiphop scene een beetje kennen. Toen hij later ging basketballen kwam hij pas echt in aanraking met de sneakerwereld en toen sloeg de vonk over. Het grootste deel van zijn collectie bestaat dan ook uit Jordans. Hij gaat de discussie aan met Ted, Valerio en co-host David over wat belangrijker is bij een schoen: comfort of design.

Verder vertelt Pieter hoe hij is gestart met zijn twee winkels in België en wat deze winkels zo verschillend maakt van elkaar. Waar de Panthers store allerlei streetwear merken als Nike, Adidas en Vans verkoopt, is zijn Locker Room Store echt toegewijd aan de basketbal wereld.

In eind 2020 is Pieter samen met mede sneakerliefhebber Davy Denduyver de podcast ‘We Got Love’ gestart, die elke twee weken te beluisteren is. Hierin behandelen ze hun liefde voor sneakers en vertellen ze de verhalen achter paartjes. Voor meer diepgang in de sneakerwereld is deze podcast dus echt het luisteren waard.

Verder is Pieter vaak als sneakerexpert te gast bij de Belgische Radio, dan vertelt hij over de hypes van tegenwoordig en over het beleggen in sneakers.

Episode 3

Meer horen over de sneakerverhalen van Ted en Pieter? Dat kan!

Aflevering 3 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!