Skip to content
Upcoming

Podcast Rewind – Sef & Remko Nouws

27 oktober 2021 20:00
Podcast Rewind – Sef & Remko Nouws

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit aflevering negen van seizoen twee: Sef en Remko Nouws.

Sef

Rapper Yousef Gnaoui, beter bekend onder zijn artiestennaam Sef, is bekend van nummers als De Leven, Tijdmachine, Stuk en Bagagedrager. Naast een liefde voor muziek, houdt hij ook enorm van sneakers. Zo heeft hij ook samen met de Opposites het nummer Me Nikes uitgebracht.

Als tiener kwam Sef al in aanraking met de sneakerwereld. Door zijn interesse in hiphop kreeg hij te maken met de kledingstijl die daarbij hoorde, hij noemt zichzelf dan ook een onhandige hiphop imitator in die tijd. Door leeftijdsgenootjes op school werd hij uitgelachen om zijn keuze voor bepaalde sneakers, maar het liet hem koud. Hij kocht zijn eerste paartje in Amsterdam en toen sloeg de vonk over.

Sefs nieuwste album El Salvador kwam uit toen alle maatregelen van het coronavirus ingingen, dit betekende dat er geen liveoptredens of tours gedaan konden worden. Zijn optreden in Paradiso ging ook niet door, maar Sef had een goede oplossing. Hij heeft zijn album integraal uitgevoerd in de grote zaal van Paradiso, met alle toeters en bellen. El Salvador (Live In Paradiso) is te beluisteren op Spotify en te bekijken op YouTube.

Remko Nouws

Global Lifestyle Manager bij Karhu, Remko Nouws, is ook te gast in onze podcast. Hij is al jaren bezig met sneakers en Karhu is dan ook een groot merk in de running en outdoor wereld. Als kind zag Remko zijn vader als idool en hij droeg altijd Adidas Nastases. Remko vond deze schoen daarom heel tof en heeft hem uiteindelijk voor zijn verjaardag gekregen. Vanaf dat moment ging er een nieuwe wereld voor hem open.

Later ging Remko bij sneakerwinkel seventy5 werken in Amsterdam. Vanuit daar hoopte hij door te kunnen stromen naar een groot merk en dat is hem gelukt! Hij heeft ruim 8 jaar bij Asics gewerkt en zit nu dus al 6 jaar bij Karhu.

Aflevering 9

Meer horen over de sneakerverhalen van Sef en Remko? Dat kan!

Aflevering 9 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!