Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Olaf Hussein & Mathieu Hagelaars

3 november 2021 20:00
Podcast Rewind – Olaf Hussein & Mathieu Hagelaars

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit aflevering 10 van seizoen twee: Olaf Hussein en Mathieu Hagelaars.

Olaf Hussein

Olaf Hussein, welbekend van het fashion label ØLÅF, is te gast in onze langste podcast. In maar liefst twee uur tijd vertellen hij en Mathieu over hoe zij hun bedrijven zijn gestart en nog veel meer over sneakers en fashion.

Olaf werkte bij G-Star, waar hij een budget kreeg om kleding te kopen. Op een gegeven moment hing zijn hele kast vol met kleding van G-Star en bedacht hij om zelf te beginnen met een denim jeans. Zo gezegd zo gedaan, want dat is het eerste kledingstuk wat Olaf ooit heeft verkocht onder zijn eigen naam. De broeken liepen goed en hij kwam in contact met de CEO van Tommy Hilfiger. Dat leidde weer tot een vette stage en hij kon te werk gaan als menswear-designer. Na twee jaar te hebben gewerkt bij Tommy, was het tijd om voor zichzelf te beginnen en sindsdien gaan de kleding en accessoires van Olaf Hussein erg hard.

Olaf vertelt dat hij niet een enorme sneakerhead is en dat hij vooral voor comfort gaat in een schoen. Zo draagt hij graag Asics en New Balance, een beetje het dad-shoe model.

In mei dit jaar heeft ØLÅF in samenwerking met brillenketen Ace&Tate een toffe zonnebril uitgebracht. De bril is verkrijgbaar in twee kleuren: Black Caviar en Oyster White en is voorzien van het Olaf logo op de zijkant van het montuur.

Verder komt er elke maand een artikel online van Olaf Citizens, waarbij Olaf met bekende artiesten, ontwerpers, kunstenaars etc. het gesprek aan gaat over hun carrière.

Mathieu Hagelaar

Olaf is niet de enige designer aan tafel, want ook Mathieu Hagelaars van Studio Hagel mochten wij ontvangen in de podcast. Mathieu is footwear designer en maakt de vetste creaties als het om schoenen gaat. Hij heeft al een aantal toffe samenwerkingen mogen doen met merken als Valentino, Off-White, Moncler, Puma en New Balance.

In onze podcast vertelt hij hoe hij vanuit een carrière in sales toch de grote stap heeft gemaakt om voor zichzelf te beginnen. Matthieu en Olaf geven beiden aan dat ze onderweg veel onderschat zijn en van anderen te horen kregen dat het nooit zou lukken. Toch zet Mathieu door én met veel succes, want Studio Hagel is nu een grote naam in de sneaker- en fashionwereld.

Mathieu geeft aan een sneakercollectie te hebben van ongeveer 40 paar, maar toch steeds dezelfde 4 paartjes aan te trekken. Hij vertelt in de podcast wat zijn favoriete sneakers zijn en heeft zelfs een paar van zijn eigen ontwerpen meegenomen om te laten zien.

In Juni 2020 is er een interview van Patta verschenen met Mathieu. Daarin vertelt hij hoe hij is begonnen met Studio Hagel en hoe hij te werk gaat. Verder heeft Studio Hagel in Juni ook een collab gehad met Stepny Workers Club uit London, waarbij 4 nieuwe sneakers zijn uitgebracht.

Aflevering 10

Meer horen over de sneakerverhalen van Olaf en Mathieu? Dat kan!

Aflevering 10 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!