Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Michael Hubner & Jord Gijsberts

29 september 2021 20:00
Podcast Rewind –  Michael Hubner & Jord Gijsberts

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de vierde aflevering van seizoen twee: Michael Hubner en Jord Gijsberts.

Michael Hubner

Michael is sneakerliefhebber en trotse eigenaar van de sneaker concept-store Deaup in Deventer. In de podcast vertelt hij hoe hij met Deaup is begonnen en deelt hij zijn leukste sneakerverhalen.

Toen Michael jong was voetbalde hij de hele dag door, wat ertoe leidde dat zijn schoenen om de twee weken totaal afgetrapt waren. Van zijn ouders mocht hij dan bij Coach in Assen een nieuw paartje uitzoeken en dit is waar zijn liefde voor sneakers ontstond. Toen hij later zelf ging werken, spaarde hij een hele maand al zijn geld bij elkaar om dat ene paartje dat hij zo graag wilde te kunnen bemachtigen. Vanaf zijn 15e was hij echt volop bezig met het verzamelen van sneakers en hij heeft dan ook een enorme collectie opgebouwd.

Ondertussen is zijn winkel in Deventer verhuisd van de Kleine Overstraat naar de Engestraat. Dit pand is groter en naast sneakers wordt er nu ook kleding verkocht in de concept-store. Naast de verhuizing van zijn winkel is Michael ook druk bezig om het Deaup imperium op te bouwen in Deventer. Hij zou het liefst nog meer vestigingen hebben, bijvoorbeeld een store speciaal voor kinderen en een hippe Deaup-koffiebar. Door bekende gezichten uit Deventer te sponsoren met zijn kleding probeert hij Deventer echt op de kaart te zetten als het gaat om streetwear.

Jord Gijsberts

Jord Gijsberts is gepassioneerd sneakerliefhebber en ook zeker een bekende in de sneakerwereld. Op zijn Instagram komen de mooiste paartjes voorbij in combinatie met streetwear outfits. Hij heeft zijn passie omgezet in een business, want hij verdient zijn geld met het in- en verkopen van sneakers.

Toen Jord jong was wilde hij altijd zichzelf kunnen zijn en niet meegaan in het gedrag van anderen. Hij kwam daarom op een dag in een XL Roze Tommy Hilfiger overhemd naar school als statement, omdat andere jongens van zijn leeftijd dat nooit zouden dragen. Toen later zijn familie wat krap bij kas zat, is hij in contact gekomen met de sneakerwereld en merken als Supreme. Hij begon met het verzamelen en het verkopen van producten en dit heeft geleid tot waar hij nu staat.

In de podcast verteld Jord dat hij graag iets wil opzetten wat betreft het verkopen van sneakers, maar dat hij er nog niet te veel over kan zeggen. Ondertussen heeft hij het platform ZNEAKRS opgericht: een online en toekomstig offline platform met o.a. pop-up shops in de Benelux, gericht op exclusieve sneakers & kleding. Daar wordt alles gecheckt op authenticiteit, wat het een betrouwbare site maakt om aan sneakers te komen, na of zelfs vóór de release datum.

Aflevering 4

Meer horen over de sneakerverhalen van Michael en Jord? Dat kan!

Aflevering 4 van seizoen 2 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!