Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Jasper Lijfering & Rolph van Heyster

1 oktober 2021 20:00
Podcast Rewind – Jasper Lijfering & Rolph van Heyster

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de vijfde aflevering van seizoen twee: Rolph van Heyster en Jasper Lijfering.

Rolph van Heyster

Rolph van Heyster is de eigenaar van sneaker en lifestyle store Calico Jack in Venlo. Deze winkel heeft hij samen met Erik Morrenhof geopend in 2013. Rolph vertelt over hoe hij is begonnen met deze winkel en hoe hij Calico Jack tot een succes heeft gemaakt. Hij vertelt een soort hechte community te hebben opgebouwd, waardoor de winkel ook buiten Venlo erg bekend is.

In de podcast vertelt Rolph dat hij van plan is een tweede winkel te openen. In februari dit jaar is dat plan werkelijkheid geworden en is de tweede locatie van Calico Jack geopend aan de andere kant van de Maas. De twee winkels worden nu Calico Jack West en Calico Jack East genoemd. Bij Calico Jack West worden vooral sneakers en streetwear verkocht, terwijl Calico Jack East zich meer focust op luxury brands. Merken die bij Calico Jack West worden verkocht zijn onder andere Daily Paper, Arte Antwerp en The New Originals.

Verder komen er op Rolphs Instagram regelmatig foto’s van sneakers en streetwear voorbij en heeft hij in 2020 een vette samenwerking gehad met fashion designer Irene Heldens. Zij heeft van Calico Jacks deadstock nieuwe kledingitems gemaakt en tentoongesteld.

Jasper Lijfering

Geboren en getogen Amsterdammer Jasper Lijfering is de eigenaar van Amsterdam Vintage Watches, dit is een familiebedrijf dat al sinds 1987 vintage sieraden en horloges verkoopt. Ondertussen ligt de focus alleen nog maar op horloges en is Amsterdam Vintage Watches wereldwijd bekent onder verzamelaars en kenners.

Sinds 2014 heeft Jasper het bedrijf van zijn ouders overgenomen en omgetoverd tot horlogeparadijs. In de podcast geeft Jasper aan dat hij vintage horloges zo interessant vindt omdat er een verhaal achter zit. Er zit een bepaalde emotionele waarde aan horloges die hem erg aanspreekt. Hij legt zelf de vergelijking tussen sneakers en horloges en noemt zichzelf dan ook een soort horlogejager in plaats van sneakerjager.

Op het YouTube kanaal van Amsterdam Vintage Watches wordt wekelijks een video geüpload. Dit kan variëren van een vlog over de werkzaamheden die zij doen tot een video waarin tips worden gegeven over het onderhouden van je horloge.

In de podcast heeft Jasper een T-shirt mee, die hij samen met zijn team heeft ontworpen. Dat soort projecten doen ze bij Amsterdam Vintage Watches om contrast te creëren met de bestaande horlogewereld. Wellicht dat we in de toekomst nog meer van dit soort toffe projecten kunnen verwachten!

Aflevering 5

Meer horen over de sneakerverhalen van Rolph en Jasper? Dat kan!

Aflevering 5 van Sneakerjagers ‘On Air’ seizoen 2 is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!