Skip to content
Upcoming

Podcast Rewind – Géza Weisz en Dennis Dude The Shoepimp

7 juli 2021 21:19
Podcast Rewind – Géza Weisz en Dennis Dude The Shoepimp
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit de zevende aflevering: Géza Weisz en Dennis Dude The Shoepimp.

Géza Weisz

Acteur en DJ Géza Weisz verteld in onze podcast dat zijn liefde voor hiphop is begonnen door het radioprogramma van de B boys met Guillaume en Edson Sabajo. Dit programma zorgde er gelijktijdig voor dat Géza steeds meer geïnteresseerd raakte in sneakers. Hij legt in onze podcast de link tussen muziek en schoenen en vindt dat tegenwoordig alles kan en alles mag. Géza geeft zijn ongegeneerde mening over bepaalde sneakers en gaat zo echt het gesprek aan met sneakerfanaten Non en Dennis.

Tijdens de podcast vertelt hij met trots over zijn restaurant Oeuf in Amsterdam, tegenwoordig mag hij zich ook eigenaar noemen van een nieuw restaurant. In 2020 heeft hij de deuren geopend van het restaurant Gertrude, waar gerechten worden samengesteld op basis van de seizoenen.

Verder is hij nog steeds bezig met acteren en heeft hij een kleine rol in de nieuwe oorlogsfilm De Oost die sinds mei te zien is op Amazon Prime.

Dennis Dude The Shoepimp

Dennis Tokaya, als Non voorgesteld als legend, is al jaren bezig met sneakers. Hij had zijn eigen winkel Shoepirates in Apeldoorn en een sneakercollectie van meer dan 1000 paartjes. Zelf zegt hij een liefde te hebben voor alles waar je op kunt lopen, schoenen zijn dus echt zijn passie. Hij is begonnen als reseller voor kleding op Ebay en is zo geïnteresseerd geraakt in het kopen en verkopen van sneakers.

In de podcast vertelt Dennis over keren dat hij is genaaid, maar ook welke paartjes hij allemaal wel heeft kunnen bemachtigen. Hij heeft zelfs zijn allereerste sneakers meegenomen, die ondertussen al meer dan 31 jaar oud zijn en nog net niet uit elkaar vallen.

Meer horen over de sneakerverhalen van Dennis en Géza? Dat kan!

Aflevering 7 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!