Skip to content
Watch

Podcast Rewind – Alain van Duuren en Josine Michels

14 juli 2021 20:00
Podcast Rewind – Alain van Duuren en Josine Michels

De afgelopen jaren hebben wij van Sneakerjagers te gekke gasten mogen ontvangen in de twee seizoenen van onze podcast ‘On Air’. Nu vinden wij het een mooi moment om terug te blikken op deze afleveringen en gasten. Want waar waren zij toen mee bezig en hoe gaat het nu met ze? Deze week bespreken wij de gasten uit aflevering acht: Alain van Duuren en Josine Michels.

Alain van Duuren

Alain van Duuren is een echte sneakerkenner en is dan ook een grote naam in het wereldje. Hij is een aantal jaar eigenaar geweest van de winkel Lijfstijl, wat één van de populairste sneakershops in Nederland was. Hij kent Valerio en Non al een hele tijd, wat leidt tot de leukste gesprekken en verhalen van vroeger.

In de podcast legt Alain uitgebreid uit hoe zijn passie voor sneakers is ontstaan en hoe hij zijn winkel heeft opgericht. Ook vertelt hij dat hij sneakers uit zijn eigen collectie heeft verkocht en van welke verkopen hij stiekem wel een beetje spijt heeft gehad. Hij heeft een wel hele bijzondere sneaker meegenomen, namelijk zijn samenwerking met New Balance. Hoe die eruit ziet zie je in de aflevering op YouTube.

Alain maakt nog steeds gebruik van zijn creativiteit, want hij geeft nu les op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Dit is een kunstschool waar hij studenten begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Josine Michels

Josine Michels is eigenaresse van On The Block, een streetwear shop speciaal voor vrouwen. Ze vond zelf dat er weinig vrouwelijke kleding werd verkocht van streetwear brands bij grote webshops als Freshcotton en besloot het heft in eigen handen te nemen. In haar webshop wordt vooral kleding verkocht van merken uit de surf- en skatecultuur, maar ook voor sneakers en accessoires kun je daar terecht.

Met een achtergrond als webdesigner is Josine aan de slag gegaan en ze vertelt dan ook in de podcast ze alles zelf regelt in haar webshop; van marketing tot aan de fotoshoots. Volgens Valerio een echte girlboss dus.

Door de effecten van het coronavirus in ons landje moest Josine haar winkel in Amsterdam helaas sluiten, maar gelukkig is de webshop nog steeds volop in business. Op Instagram deelt ze dan ook dat er zeer waarschijnlijk nog pop-up stores aankomen, waar alle kleding gewoon fysiek te bewonderen en te kopen is.

Verder is zij net als Alain helemaal gek van sneakers en vertelt ze in de aflevering hoeveel moeite zij ooit voor een schoen heeft gedaan. Dit leidt tot een spannend verhaal over een inbraak in één van haar pop-up stores…

Meer horen over de sneakerverhalen van Alain en Josine? Dat kan!

Aflevering 8 van Sneakerjagers ‘On Air’ is nog steeds te bekijken via YouTube of te beluisteren via Apple Podcast of Spotify. Benieuwd naar alle afleveringen? Check dan hier de YouTube Playlist!

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date