Skip to content
Upcoming

De Pieter Ceizer x Mizuno is een ode aan Amsterdam

31 augustus 2020 16:00
De Pieter Ceizer x Mizuno is een ode aan Amsterdam

Elk jaar daagt Mizuno een artiest uit om te werken aan een speciale hardloopschoen om de TCS Amsterdam Marathon te vieren. Dit jaar gaat Mizuno samenwerken met typografisch kunstenaar en ontwerper Pieter Ceizer om een hardloopschoen en voor het eerst ooit een lifestyle sneaker te maken.

Al het werk van Pieter Ceizer is typografisch of typografisch gebaseerd. Zijn werk bestaat voornamelijk uit retro style script ontwerpen en handgeschreven letters, evenals kleurrijk composities met op typografie gebaseerde vormen.

Pieter Ceizer x Mizuno

De twee modellen waar is aan gewerkt zijn de Mizuno Wave Skyrise en Sky Medal. Pieter Ceizer is te werk gegaan op de sneaker hetzelfde als hij tewerk gaat op een schilderij. Ceizer schildert altijd op een lichte creme achtergrond. Daarna heeft hij kleine details van oranje, geel, groen en mint toegevoegd. Ceizer wilde een zomergevoel creëren op de sneaker. De Sky Medal heeft een licht crème met enkele gekleurde details gekregen met organische camouflage strepen op de binnenzool. De Wave Skyrise is een omgekeerde versie hiervan. De gekleurde strepen zitten aan de buitenkant en de binnenkant van de sneaker is heel eenvoudig.

De Pieter Ceizer x Mizuno’s komen uit op zaterdag 5 september via Mizuno. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Images by Mizuno