Skip to content
Newsfeed

Pharrell William’s debuut collectie Louis Vuitton Paris Fashion Week 2023

28 mei 2023 09:00
Pharrell William’s debuut collectie Louis Vuitton Paris Fashion Week 2023

Pharrell Williams zal zijn eerste collectie als Creative Director bij Louis Vuitton tonen tijdens de Paris Fashion Week in juni 2023. Hij volgt het werk van Virgil Abloh op, die eind 2021 plots overleed. De runway zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden op 20 juni 2023 om 20:30 uur.

Artiest en ontwerper Pharrell Williams werd begin 2023 aangewezen als Creative Director bij Louis Vuitton. Na het overlijden van Virgil Abloh was lang de vraag wie zijn opvolger zou worden. Namen als Kanye West (ook wel Ye), Colm Dillane en Martine Rose kwamen voorbij, maar waren volgens het merk niet geschikt voor de positie.

Het opvolgen van Virgil is geen gemakkelijke taak. De designer, die tevens Off-White oprichtte, was een geliefd bij velen en had een talent voor het combineren van high-end fashion met streetwear. De keuze om te kiezen voor Pharrell als opvolger, was volgens Pietro Beccari, Louis Vuitton’s Chairman en CEO, de juiste.

Zo hadden Louis Vuitton en Pharrell Williams in het verleden al eerder samengewerkt. De rapper heeft zijn eigen kledinglijn genaamd Billionaires Boys Club en heeft samenwerkingen gehad met adidas en Chanel. Daarnaast kende Pharrell Virgil persoonlijk en zou hij het beste de visie van Abloh kunnen doorzetten.

“I am glad to welcome Pharrell back home, after our collaborations in 2004 and 2008 for Louis Vuitton, as our new Men’s Creative Director,” vertelde Pietro Beccari in een statement. “His creative vision beyond fashion will undoubtedly lead Louis Vuitton towards a new and very exciting chapter.”

Op 20 juni 2023 om 20:30 uur zal de eerste Louis Vuitton Men’s collectie getoond worden onder leiding van Pharrell. De runway zal hoogstwaarschijnlijk op het Instagram-account van Louis Vuitton getoond worden in een live story.