Skip to content
Upcoming

Patta’s meest experimentele collectie ooit: SS21 is coming!

23 februari 2021 16:57
Patta’s meest experimentele collectie ooit: SS21 is coming!

The word is out! De nieuwe Patta SS21 collectie is coming. Het is er één om naar uit te kijken. Patta omschrijft de collectie als ‘de meest experimentele en provocerende collectie’ van ooit tevoren.

BEHIND THE SS21 COLLECTIE

Patta draagt met de lente-zomer collectie een boodschap uit waarin zij als merk geloven. ‘Gezien het huidige klimaat waarin we ons bevinden, vinden we het onze plicht om op te staan.’ Ze gaan terug naar de basis en hebben zich dan ook laten inspireren door hun kernwaarden: Do-It-Yourself, each one teach one, go against the grain en speak your truth.
Dit sluit ook mooi aan op het motto van Patta: out of love and necessity rather than profit and novelty (uit liefde en noodzaak in plaats van winst en nieuwigheid).

INSPIRERENDE SUBCULTUREN

De Nederlandse streetwear label heeft zich laten inspireren door subculturen waarin zij zich herkennen: activistische bewegingen zoals de 2-tone ska, de skinheadbeweging in het Londen van de jaren 60, Provo in Amsterdam. Voorstedelijke jeugdcultuur. Ook Zinedine Zidane die het shirt NO Antisemitismo/Violenza/Razzismo droeg, benoemen zij. Het blijft een groot sportcultuur moment met een zeer relevant statement.

EXPECT THE UNEXPECTED

In het recent verschenen lookbook van Patta zien wij al mooie previews van de collectie. Wat je kan verwachten is een collectie met gebreide kledingstukken, gewaagde all-over prints, leren kleding, een sportlijn en graphics en accessoires die allemaal het gevoel en de attitude uitstralen van deze collectie. Dit alles in de stijl van brutal design, maar expect the unexpected. Er zullen namelijk maandelijkse samenwerkingsprojecten met activisten en (contra)culturele helden verschijnen. Deze samenwerkingsprojecten zullen de thema’s van Patta’s hoofdlijn versterken.

Patta XXX
Patta SS21 collectie
Patta lente-zomer SS21 collectie
Patta green prints SS21 collectie
Patta yellow shirt
Patta original clothing jacket

COLLECTIE DROP

De eerste drop van deze sicke Patta SS21 lente-zomer collectie is verkrijgbaar op vrijdag 26 februari om 13:00 uur. Zowel op de Patta website als in de winkel. Blijf de vrijdagen in de gaten houden, want gedurende het seizoen komen er wekelijke drops op vrijdag. Het is al om je weekenden goed mee te starten. Houd ook onze nieuwspagina en in de gaten voor de laatste facts en trends. We are excited!