Skip to content
Newsfeed

Patta en Stüssy brengen een ‘Respect Tee’ uit

28 mei 2024 10:22
Patta en Stüssy brengen een ‘Respect Tee’ uit

Patta en Stüssy komen opnieuw samen. De twee streetwearmerken sloegen in 2017 voor het eerst de handen ineen om de opening van de Patta flagshipstore aan de Zeedijk te vieren. In 2019 brachten ze een capsule collectie uit en nu, in 2024, zien we het ‘Respect Tee’ verschijnen.

Het shirt komt met een gedrukt ontwerp dat Humprey Rietfeld Schmidt, de overleden vader van Patta medeoprichter Guillaume “Gee” Schmidt, herdenkt. Het shirt arriveert in twee colorways; een witte en een zwarte. Op het tee zijn beide logo’s geplaatst.

Patta x Stussy Respect Tee
Beeld Patta

“Met de Respect Tee brengen we niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar stellen we ook huidige en toekomstige generaties in staat om de geest van veerkracht en vooruitgang voort te zetten”, vertelt Patta in een verklaring.

De samenwerking brengt een eerbetoon aan een man “die veel levens positief heeft beïnvloed”, zoals Patta dit zegt. Het geld dat opgebracht wordt met dit shirt komt dan ook ten goede en wordt aan Project Bigi Pondo gedoneerd, een initiatief dat zich inzet voor “gemeenschapsverbetering en duurzame ontwikkeling” in Suriname.

Het Patta x Stussy ‘Respect Tee’ dropt op 3 juli 2024 bij Patta en Stüssy. Bekijk de beelden van de collab hieronder. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates.

Patta x Stussy Respect Tee
Patta x Stussy Respect Tee