Skip to content
Upcoming

Patta en C.P. Company teasen hun nieuwste kledingcollectie

18 mei 2021 22:00
Patta en C.P. Company teasen hun nieuwste kledingcollectie

Om het 50-jarig bestaan van het Italiaanse merk C.P. Company te vieren, slaan Patta en C.P. Company opnieuw de handen ineen. Ben jij ready voor deze nieuwe kledingcollectie?

Het is alweer 50 jaar geleden toen Massimo Osti op het geniale idee kwam om urban sportswear te gaan creëren. Dit wordt het hele jaar 2021 gevierd, door elke maand een nieuw kledingstuk of accessoire uit te brengen dat speciaal voor dit jubileum is ontworpen.

Bekijk de kleding hier in de videoclip OWN – Wonder / Wander

Over de twee merken

Patta is een Nederlands streetwearmerk dat is ontstaan uit een liefde voor sneakers. Het merk heeft altijd een sportief perspectief gehad ten opzichte van streetwear, door functionaliteit als een belangrijk element te nemen bij het samenstellen van hun kledinglijn en samenwerkingen.

C.P. Company staat bekend om zijn innovatieve benadering van design en materialen. Zo zie je in hun collecties bijvoorbeeld veel technische sportkleding voorbijkomen. Ze vonden zelfs baanbrekende fabricagetechnieken uit, zoals door kledingstukken geverfde stukken die een diep, rijk en niet te imiteren resultaat opleverden.

In 2019 sloegen de twee merken de handen ineen om samen te werken aan een capsule collectie. De expertise van C.P. Company op het gebied van het kleuren en stoffen werd toen gecombineerd met Patta’s kennis van cultuur en streetwear. Hierom kun je zeggen dat de twee reden genoeg hadden om in 2021 opnieuw samen te werken aan het C.P. Company jubileum. Er is dit keer gekozen voor een nieuw ontworpen tracksuit van Patta, waarbij de signature zakken van de herkenbare Mille Miglia Goggle Jacket zijn toegevoegd. Check hieronder de eerste beelden!

Patta x C.P. Company 2021
Patta x C.P. Company 2021

De hele Patta x C.P. Company 2021 kledingcollectie

Patta x C.P Company M.T.t.N. Bucket Hat (Total Eclipse) – €113

De bucket hat heeft een extra pocket aan één kant en is afgewerkt met het iconische C.P. Company Lens-detail. Op de lens is ook een dubbele branding aanwezig die je herinnert aan de tweede samenwerking tussen de twee merken tijdens dit jubileumjaar.’

Patta x C.P Company M.T.t.N. Bucket Hat (Total Eclipse)
Patta x C.P Company M.T.t.N. Bucket Hat (Total Eclipse)

Patta x C.P. Company M.T.t.N. Tracksuit Top (Total Eclipse) – €338

Uitgerust met een opstaande kraag en een tweezijdige ritssluiting, evenals een combinatie van veilig afsluitbare voorzakken met rits. Daarnaast wordt het kledingstuk compleet gemaakt met het iconische Mille Miglia-zaksysteem op de borst, dat is voorzien van de kenmerkende lens met dubbele branding.’

Patta x C.P. Company M.T.t.N. Tracksuit Top (Total Eclipse)
Patta x C.P. Company M.T.t.N. Tracksuit Top (Total Eclipse)

Patta x C.P Company M.T.t.N. Tracksuit Pants (Total Eclipse) – €254

Deze broek heeft elastiek in de taille en bij de mouwuiteinden. Daarnaast zijn er handige handzakken en het iconische Mille Miglia zak systeem aanwezig. Ook op deze zak zie je het kenmerkende lens detail.

Patta x C.P Company M.T.t.N. Tracksuit Pants (Total Eclipse)
Patta x C.P Company M.T.t.N. Tracksuit Pants (Total Eclipse)

Een officiële releasedatum is helaas nog niet bekend. Wij houden jullie hierover op de hoogte via onze nieuwspagina. Daarnaast plaatsen wij dagelijks sneaker en streetwear gerelateerde content via onze Instagram pagina.

Check in de tussentijd alvast meer over de collectie via de onderstaande knop: