Skip to content
Upcoming

Piet Parra deelt beelden van de aankomende Nike SB Dunk Low collab

2 april 2021 17:00
Piet Parra deelt beelden van de aankomende Nike SB Dunk Low collab

In maart kwam het nieuws naar buiten dat Piet Parra opnieuw een Nike samenwerking op de planning heeft staan. Ditmaal zit er een Parra x Nike SB Dunk Low aan te komen en Parra kon het zelf niet laten om een kleine preview met de rest van de wereld te delen. Het ziet ernaar uit dat de uiteindelijke collab er toch iets anders uit komt te zien dan de samples die eerder opdoken.

Parra en Nike hebben een rijke historie samen en dat is alles behalve onterecht. Zestien jaar geleden, in 2005, kreeg Piet Parra de kans om een eigen Air Max 1 neer te zetten. Voor de sneaker liet hij zich inspireren door zijn eigen geboortestad, Amsterdam. Allereerst was het de bedoeling om gebruik te maken van ‘Albert Heijn’ als inspiratie, maar doordat de huisstijl van Albert Heijn veranderde was de colorway niet meer relevant was. Toch kregen enkele paartjes het daglicht te zien, waardoor de sneaker zeer zeldzaam is en duizenden euro’s waard is!

Een aantal jaar later kwam de Parra x Patta x Air Max 1 ‘Cherrywood’ bovendrijven en ook deze collab was zeer zeldzaam en geliefd. In totaal werden er maar 258 paartjes uitgebracht. Vervolgens was het lang rustig en dook er in 2018 opnieuw een collab op. Een Air Max 1 en een Air Spiridon stonden centraal in deze collab. Binnen no-time was de collab uitverkocht en via StockX betaal je een paar honderd euro. Klik hier om de samenwerkingen tussen Parra x Nike te checken via Stockx.

Parra x Nike SB Dunk Low | Closer Look

Zoals we al aangaven ziet de sneaker er op de door Parra gedeelde foto iets anders uit dan op de samples. Het ontwerp en de patronen zijn identiek gebleven, echter is het bruine suède vervangen voor een lederen crème kleurige basis. Zo zien we in ieder geval dat de toebox en de midpanels zijn verwerkt in deze kleur. Veters beschikken over een standaard witte kleur, wat matched met de mini-swoosh op de voorvoet. De crème midpanels worden bedekt door contrasterende zwarte Swooshes. Wat we ook nog kunnen zien is dat het silhouet over een witte midsole beschikt.

Benieuwd naar wat Parra op zijn Instagram deelde? Scroll snel naar beneden om de foto de checken. Een releasedatum, retailprijs of gedetailleerde afbeeldingen zijn helaas nog niet bekend. Houd daarom daily Sneakerjagers in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste nieuws. Vergeet ook niet om onze socials te volgen, zoals onze Instagram!


Parra x Nike SB Dunk Low
Image by @pietparra