Skip to content
Upcoming

Palace en adidas stralen rust uit met hun ‘PALASTE’ collectie 🙏

10 augustus 2021 19:00
Palace en adidas stralen rust uit met hun ‘PALASTE’ collectie 🙏

Palace Skateboards en adidas Originals slaan de handen weer in één voor een nieuwe samenwerking genaamd ‘PALASTE’. Eerder bekeken de twee merken de werelden van tennis, golf en zeilen. Dit jaar ligt de focus op yoga.

Palace en adidas

In 2018 lanceerden Palace en adidas hun eerste gezamenlijke sportcollectie. Deze collectie was gericht op tennis. Polo’s, zweetbanden, korte broeken, tennisrokjes en jurkjes en petjes waren hier te vinden. Deze samenwerking sloeg aan bij de fans.

In 2020 dropten Palace en adidas twee sportcollecties. Eén collectie richtte zich op golf met golfbroeken, shirts, petjes en schoenen. Later dat jaar lanceerden ze een tweede collectie gericht op zeilen genaamd ‘Sunpal’. Palace en adidas leverden alle benodigheden voor zeilen hiermee.

Nu zijn we een jaar later en nog steeds niet pandemie-vrij. De twee merken hebben goed nagedacht over welke sport ze deze zomer willen promoten en dat is yoga. Een sport die je voornamelijk alleen doet en waarmee je tot rust komt.

PALASTE

De naam ‘PALASTE’ is afgeleid van Namasté. Dit is een groet en mudra. Het woord betekent ‘Ik buig voor jou’. Dit symbool wordt vaak gebruikt bij yoga. Het staat voor respect.

Collectie

In de ‘PALASTE’ collectie van Palace en adidas zitten een hele hoop items. Voor de ultieme relaxation zit er een badjas bij en een korte broek van dezelfde badstof. Op deze items zitten zowel de logo’s van beide merken als de drie strepen van adidas op de zijkant.

palace adidas
palaste

In de collectie kan je verschillende bucket hats vinden die ook jouw nek bedekken. Dit is handig tegen de zon. De bucket hats zijn in het zwart en in een kleurrijke variant verkrijgbaar. Daarnaast wordt er ook een tracksuit gedropt met dezelfde regenboog kleuren als de bucket hat. De tracksuit bestaat uit een broek en een jasje met het ‘PALASTE’ logo op de rug.

palace adidas
palaste

Naast opvallende kleding is de tracksuit ook in het zwart verkrijgbaar. In de collectie zitten ook verschillende graphic t-shirts en hoodies. Zo kan je stijlvol chillen of sporten in de kleding van adidas en Palace.

palace adidas
palaste

Als klap op de vuurpijl droppen Palace en adidas yoga accessoires zoals een mat, een tote bag en badslippers. Zo val jij op in jouw yoga groep met exclusieve eye-catching items. Neem een kijkje hier onder voor alle items in deze collectie.

palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste
palace adidas
palaste

Zoals je op de producten ziet, zijn er twee graphics die vaker terugkomen. Een yin-yang symbool en een lotus bloem. Deze symbolen spelen een grote rol in de yoga gemeenschap.

Een yin-yang symbool is de Oud-Chinese voorstelling van kosmische dualiteit, waarbij yin vrouwelijkheid symboliseert en yang mannelijkheid. Het zijn geen tegenstellingen, maar vooral complementaire waarden.

De lotusbloem staat voor puurheid en zuiverheid. De bloem groeit in een moerasachtig water, maar er blijft nooit water of modder aan de bladeren hangen. Deze bloem is namelijk zelfreinigend.

Palace en adidas hebben het yin-yang symbool aangepast zodat het meer op een ‘P’ lijkt.

palace adidas
palaste
All images by Palace

De Palace x adidas ‘PALASTE’ collectie komt uit op vrijdag 13 augustus via de website van Palace om 12:00 uur. De collectie zal ook beschikbaar zijn via de adidas CONFIRMED app. Wil jij vaker dit soort nieuws lezen? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs regelmatig in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.