Skip to content
Upcoming

Overview van de adidas Yeezy Foam Runner

6 juni 2021 10:00
Overview van de adidas Yeezy Foam Runner

Is het een slipper? Een sandaal? Of een sneaker? De adidas Yeezy Foam Runner is misschien wel de meest unieke creatie van het merk tot nu toe. Sommigen haten het model en sommigen willen elke kleur verzamelen. In dit blog geven we je een overview over alles wat je moet weten over de controversiële adidas Yeezy Foam Runner.

adidas Yeezy foam runner
Image by The Sole Supplier

adidas Yeezy Foam Runner

Toen de populaire Yeezy Boost 350 voor het eerst uitkwam, was het design ook uniek. De gewoven upper en de dikke Boost zool waren nog niet veel gezien op een sneaker. Sindsdien is het model uitgegroeid tot één van de populairste Yeezy modellen. Door de jaren heen heeft adidas Yeezy zich blijven ontwikkelen en kwamen steeds weer uit met gekke, unieke ontwerpen. Zo ook de nieuwste adidas Yeezy Foam Runner.

adidas Yeezy Boost 350 V2 'Tail Light'

FX9017 · Prijs vanaf €436,-

Naar alle aanbieders

Het model werd ontworpen door Kanye West. De Foam Runner werd voor het eerst gespot op zijn oudste dochter North West in 2019. Na de eerste beelden werd er flink over de foam schoen gepraat. Een aantal maanden later, in 2020, dropte de eerste release in de kleur ‘Ararat’ op 26 juni. Het was een shock drop en exclusief te verkrijgen via Yeezy Supply. De naam Ararat verwijst naar de vulkaan Mount Ararat in Turkije. De colorway had een retailprijs van $75 USD en werd meteen uitverkocht. De resell-prijzen zijn nu drie keer zo hoog als de originele vraagprijs.

kanye west yeezy
slippers
Images by Marksman/Mega

Yeezy Foam Runner | Design

Het ontwerp van de Yeezy Foam Runner is simplistisch te noemen. Het paar heeft geen veters of uitstekende delen. Het model heeft een dynamische flow, met daarin verschillende gaten. Veel mensen vergelijken het paar met de eveneens controversiële Crocs. Het materiaal dat is gebruikt is ook bijzonder, de Foam Runner bestaat namelijk gedeeltelijk uit algen. Naast dit duurzame materiaal is er ook speciaal EVA-foam gebruikt.

foam runner vs crocs
Image by domsclutter

adidas Yeezy: Where to cop

Hoewel de eerste release van de Foam Runner exclusief te verkrijgen was via Yeezy Supply, zijn de nieuwste colorways steeds beter te verkrijgen. De paren releasen via de CONFIRMED app van adidas en zijn vaak ook te verkrijgen via verschillende sneaker shops. Een overzicht kun je altijd vinden via onze Releasekalender.

Toekomstige Yeezy drops

Naast de adidas Yeezy Foam Runner, heeft het merk ook de Slides uitgebracht. Dit blijken niet de laatste ‘slipper’ varianten van Yeezy. Er is namelijk al aangekondigd dat er een 450 model uit zal komen. Zoals je op onderstaande foto kunt zien, lijkt dit nieuwe model een mix van de Slide en Foam Runner. Het materiaal lijkt hetzelfde te zijn als de Runner, net als het gaten design. Het silhouet lijkt dan weer meer op de Slide.

adidas yeezy 450
Image by @vlordd_

adidas Yeezy Slide 'Resin'

FX0494 · Prijs vanaf €123,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Slide 'Core'

G55492 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Slide 'Soot'

G55495 · Prijs vanaf €112,-

Naar alle aanbieders

Wat vind jij van de adidas Yeezy Foam Runner? Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Houd dan onze blog in de gaten, waarop we dagelijks nieuwe artikelen posten. Vergeet ook niet om de Sneakerjagers App te downloaden en je berichtmeldingen aan te zetten, zo krijg je altijd een waarschuwing wanneer een nieuwe sneaker dropt, een restock heeft of een shock drop krijgt. ⏰

adidas Yeezy Foam Runner 'Sand'

FY4567 · Prijs vanaf €217,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Foam Runner 'Mineral Blue'

GV7903 · Prijs vanaf €156,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Foam Runner 'Moon Gray'

GV7904 · Prijs vanaf €238,-

Naar alle aanbieders