Skip to content
Editorial

Opvallende looks en Rihanna’s babybump tijdens de Oscars 2023 – recap

13 maart 2023 18:10
Opvallende looks en Rihanna’s babybump tijdens de Oscars 2023 – recap

Op 13 maart 2023 vond de 95e editie van de Oscars plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Academy Awards verschijnen sterren in hun extravagantste outfits op de rode loper, of dit jaar op de champagnekleurige loper. Rihanna trad op met haar laatste nummer ‘Lift me up’ en verscheen in maar liefst drie outfits en Michelle Yeoh nam als eerste actrice van Aziatische komaf een Oscar mee naar huis – hier een recap van de Oscars van 2023.

Oscars 2023

De jaarlijkse uitreiking van de Academy Awards, ook wel bekend als de Oscars, werd op 13 maart 2023 gehouden. Het event telde dit jaar zijn 95e editie. Tijdens het event werden er maar liefst 23 Oscars uitgereikt voor de beste films, acteurs en actrices, animaties en ga zo maar door. Everything Everywhere All at Once was de grote winnaar van de avond en won maar liefst zeven prijzen.

Oscars 2023
Cast Everything Everywhere All at Once op het podium – Beeld AFP

Michelle Yeoh, hoofdrolspeelster uit Everything Everywhere All at Once, nam als eerste actrice van Aziatische komaf een Oscar mee naar huis. De actrice verscheen in Dior. De avond werd gehouden in het Dolby Theatre in Los Angeles en werd gehost door Jimmy Kimmel. Ook Rihanna was aanwezig en trad op met haar laatste nummer Lift Me Up en toonde haar babybump (nummer twee) op de champagnekleurige loper.

Rihanna middelpunt van de avond

Rihanna Oscars 2023
Beeld Getty Images

Rihanna is terug van weggeweest en dat laat ze weten ook. De zangeres bracht in 2016 haar laatste album ANTI uit en is sindsdien op het gebied van muziek onder de radar gebleven. In 2022 bracht ze haar laatste nummer Lift Me Up’ uit voor de film Black Panther: Wakanda Forever. Sindsdien is ze terug in de spotlights en toonde ze vorige maand haar babybump tijdens de Superbowl Halftime Show.

Ook tijdens de Oscars toonde de zangeres met trots haar zwangere buik van kind nummer twee met artiest ASAP Rocky. Rihanna verscheen in maar liefst drie outfits en trad op met haar laatste nummer. Voor haar optreden was de zangeres te zien in de welbekende PUMA Suede sneakers. Begin maart maakte PUMA bekend dat Rihanna terug was en dat de twee namen in 2023 met een nieuwe collectie komen.

Emotionele avond voor Brendan Fraser

Brendan Fraser Oscars 2023
Beeld Getty Images

Een andere grote winnaar van de avond, was acteur Brendan Fraser. Fraser nam de Oscar voor de beste acteur voor de film The Whale mee naar huis en deed dit met een emotionele speech. De acteur was al jaren niet meer in films te zien en noemde zijn carrière ‘niet altijd de makkelijkste’.

Michael B. Jordan in Louis Vuitton

Michael B. Jordan Oscars 2023
Beeld Kayla Oaddams

Op de rode (of eigenlijk champagne) loper was ook Michael B. Jordan te spotten in een Louis Vuitton outfit. De acteur is momenteel te zien in de derde editie van de film Creed, een film over een bokslegende. Naast het spelen van de hoofdrol maakte de acteur ook zijn regiedebuut met Creed III. Ook de genomineerde film Black Panther: Wakanda Forever is Jordan te zien. De Marvel-film nam een Oscar mee naar huis voor het beste kostuumontwerp.

Questlove in Crocs

Questlove Oscars 2023
Beeld Getty Images – Arturo Holmes

Een opvallende look op de loper, was die van Amerikaanse muzikant Questlove. De artiest kwam in een outfit van Zegna en combineerde het pak met een paar studded Crocs. De Crocs lijken geïnspireerd te zijn op de Salehe Bembury Crocs en hebben een grove uitstraling.

Idris Elba in Gucci

Idris Elba Oscars 2023
Beeld Getty Images – Arturo Holmes

Britse acteur Idris Elba was in een Gucci outfit te spotten op de loper. De acteur schittert in de nieuwe Netflix film Luther: The Fallen Sun, een vervolg op de succesvolle serie Luther. Er gingen al langer geruchten rond over het idee dat Idris mogelijk de volgende James Bond zou worden. Na het zien van Luther: The Fallen Sun lijkt Idris de perfecte fit voor de volgende 007 film.

Amira-Dior Traynham-Artis ontwerpt sneakers voor Oscars gift bag

Amira-Dior Traynham-Artis Oscars 2023
Beeld Shoe Circle
Amira-Dior Traynham-Artis
Beeld Buck Ennis

De 14-jarige Amira-Dior Traynham-Artis kreeg de kans om haar eigen sneakerlijn Lane 1 te promoten tijdens de Oscars. Haar sneakers werden weggegeven aan de genomineerden. Tijdens de coronapandemie begon de jonge ontwerpster met het designen van haar eerste sneakers. Speciaal voor de Oscars maakte de Amira-Dior custom sneakers.

Dit zijn een aantal opvallende momenten tijdens de 95e editie van de Oscars. Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen lezen, houd dan onze nieuwspagina in de gaten.